Mi az, hogy elengedni egy elhunyt szerettemet?
Figyelt kérdés
Fiatalon, 25 év házasság után lettem özvegy, három éve veszítettem el a férjemet. Rokonok, ismerősök szerint el kellene már engednem Őt.. Nem tudom mit jelent ez, mi az az elengedés, mit kellene éreznem az elengedés alatt. Minden héten 1-2x megyek a temetőbe, leülök egy kicsit a padra a nyughelye előtt, és olyankor megnyugszom pár napra, bár az igaz, hogy még mindig minden nap sírok többször is. Nagyon hiányzik, Ő volt a Mindenem. Elengedném, de nem tudom hogy kell, mit értenek ez alatt az emberek.nov. 28. 18:34
1/8 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy elfogadjuk, és megpróbálunk tovább élni. Nem írtad, mennyi ideje történt, de ahogy telik az idő, lassacskán könnyebb lesz. Nekem több, mint egy év kellett, hogy egyáltalán túléljem, aztán lassacskán berendezkedtem a szingli életmódra. Barátnőm úgy három év után jutott el kb. ugyanerre a szintre. Mindig hiányozni fog, csak egy kicsit másképp, már nem lesz ez a vad fájdalom. De hogy ehhez mennyi idő kell, azt nem lehet megjósolni. Sírj csak, ha jólesik, ez teljesen természetes. De azért ne merülj el a bánatban, próbáld meglátni az életben a szépet, mert hidd el, még mindig van benne jó.
2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Három éve történt, reggel elbúcsúztunk egymástól, mentünk a munkába, dél után pár perccel hívott a rideg hangú közönyös mentős, hogy megállt a párom szíve. Sajnos nem született gyermekünk, így nem maradt belőle nekem semmi.. Én idegösszeroppanást kaptam, sokáig voltam kórházban. Aztán visszatértem a munkahelyre, az életemet élni próbálom, de nagyon nehéz egyedül, nélküle.
nov. 28. 19:13
3/8 anonim válasza:
Az én férjem stroke-ot kapott. Szilveszterkor történt, színházból jöttünk ki, és egyszer csak rosszul lett, az utcáról vitte el a mentő. Megpróbálták a vérrögöt eltávolítani, de újabbak képzõdtek. Még kicsit több, mint egy hónapig élt, de már nem tért magához. Most Szilveszterkor lesz hét éve.
#1 voltam
4/8 he84 válasza:
Azért hetente párszor kijárni hozzá a temetőbe túlzás. Ettől függetlenül megértem, hogy ez nehéz.
5/8 anonim válasza:
Neked túlzás, de a kérdezőnek szüksége van rá. Mindenki másképp gyászol. Barátnőm például nem megy ki, egyszerűen nem képes rá. Én hazahoztam a férjem hamvait.
#1, 3 voltam
6/8 he84 válasza:
Ne haragudj 6-os válaszoló, nem mondtam semmi olyan rosszat, nem is sértegettem a kérdezőt, így emiatt megítélned engem, vagy bárki mást teljesen, amikor nem ismersz, ez igenis elhamarkodott, helytelen és durva. Bocsi, de inkább az az idióta és forrófejű (talán ingerlékeny is), aki ennyiért csupán már ilyennek nevez. Nem mondtam semmi rosszat neki, nem mondtam azt, hogy ne menjen ki többé stb. Ettől még nem változik az, hogy szerintem hetene 1-2-szer igenis túlzás kijárnia a temetőbe a sírhoz, ez nem sértegetés és nem bántás. Egyszerűen túl gyakori és valójában nem tesz jót neki se, csak még nem tudja. Ha mondjuk otthon gondol rá sokszor és úgy gyászolja, az jobban érthető, de emiatt heti többször kiutazni túlzás. A minden nap pedig pláne az lenne még inkább.
7/8 Girlll3 válasza:
3 év után már nem kellene mindennap sírni többször is és temetőbe menni heti 2-szer. Az elengedés tulajdonképpen elfogadást jelent. Ez ha egy éve történt volna, akkor azt mondom elmegy, meg ha egész életetek együtt töltöttétek volna, de csak 25 vagy, neked még lehetne ùj párod. Előtted az élet, az meg nem a sírás és a temetőbe járkálás.
8/8 Girlll3 válasza:
Jah, 25 év házasság után.... akkor visszaszìvom. Félreolvastam. Nekem már péntek van. Akkor sìrd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!