Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi értelme van a szívószálnak?

Mi értelme van a szívószálnak?

Figyelt kérdés

nov. 26. 17:07
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

A szívószál fokozza a szénsavas érzést. Főleg ezért használják. De pl ha olyan melegségű folyadékot, amit még a szád elbír, szívószállal szívod fel, akkor megégeti a szádat.

Ezen kívül a szívószálazás koncentráltabb érzést ad, lassabban fogyasztasz vele, közvetlenül a szájüregbe jut a folyadék. Tehát ügyesen használva hozzáad az élményhez.

nov. 26. 17:31
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Azzal tudod felszívni az üdítőt.
nov. 26. 17:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem teszi tönkre a rúzst, illetve ha nincs rajtam rúzs, akkor a vörösborból készített fröccs nem színezi be az ajkaimat lilára.

Egyébként meg jó érzés, főleg hideg italokat inni szívószállal a nyári melegben. Ha darabos az ital, vagy van benne jég, mentalevél, ilyesmi, akkor az nem megy át a szívószálon.

nov. 26. 17:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha pohárból iszom akkor a pezsgő kóla összecsapja a szemüvegemet, ezért szeretem jobban a szívószálat.
nov. 26. 18:08
 5/10 A kérdező kommentje:

Hmm... hát elég sok értelmes indok van itt, amire nem is gondoltam/számítottam.

👍

nov. 26. 18:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szénsavasat azért is jobb szívószállal inni, mert kevésbé érintkezik úgy a fogaddal és ezáltal kíméli azt, kevésbé rossz a fogzománcnak. Ez a cukros dolgokra is igaz. Munkahelyen az is érv, hogy kevésbé jön le a rúzsom tőle. Meg én valahogy jobban is szeretek így inni, jobban esik.

Gyorséttermeknél, mozinál pedig jobb, ha tudnak tetőt tenni az italra, gondolom így sokkal kevésbé lötykölik ki és nem kell takarítani utána, ebből pedig ugye csak úgy lehet inni, ha szívószál van benne. A kulcsszavak alapján feltételezem te arra gondoltál, hogy ott miért adnak mindent szívószállal.

nov. 26. 20:13
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 Igen, ezt a random kérdést a BurgerKing-be beülve írtam ki.
nov. 26. 21:04
 8/10 Metionin ***** válasza:
100%
Plusz nagyon hasznos, ha másképpen nem tudod a folyékony ételt/italt bevinni a szádba. Betegeknél, szájsebészeti, arc-, állkapocsműtétek után nagyon jól jön, tapasztalatból mondom.
nov. 26. 21:09
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
Moziban például nem kell felhajtani a fejet és folyamatosan lehet a filmet nézni.
nov. 26. 21:51
 10/10 Joe001 ***** válasza:
61%
El bírsz bújni úgy a vízzel teli fürdőkádban, hogy szivászálon át veszed a levegőt 🤔😀
nov. 27. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!