Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy gonosz ember hogyan...

Egy gonosz ember hogyan alkothat gyönyörű dolgokat, ha sötét a lelke?

Figyelt kérdés

Például a híres festő, Picasso aljas módon bánt a nőkkel, ennek ellenére a művészetben hatalmasat alkotott:

[link]

Chaplin-től pedig még a saját gyerekei is féltek kicsit, ráadásul kritizálják azért is, mert 35 évesen egy 15 éves barátnője volt, akit teherbe is ejtett:

[link]

Viszont Chaplin írta a "Smile" című dalt, amit később Michael Jackson is feldolgozott és a Joker film betétdala is lett.

Itt az eredeti:

[link]

Egy sötét lelkű ember hogyan tud ilyen szép, szívhez szóló zenét írni?

nov. 25. 22:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%

Hát, nekem a sötét lélek nem itt kezdődik.

Sötét lelkűnek nevezném mondjuk Sztálint vagy Hitlert. Hitler ugyebár festegetett is. AZ ő festményei közül egyet sem ismerek, látni kéne, hogy gyönyörűnek találnám-e őket vagy sem.

Picasso meg Chaplin két művész, akiknek (mint minden embernek) voltak rossz tulajdonságaik is.

nov. 25. 22:50
 2/15 anonim ***** válasza:
84%

Az embert megitéljük egy-egy tette okán. Pedig egy ember egész életében döntéseket hozz tetteket visz végbe. Mégis az alapján itéljük meg amit látunk belőle. Pedig tudnak változni fejlődni.

Művészi érzékhez meg nem társul semmi csak azokat az érzelmeket abba az adott dologba (táncba,versbe, dalszövegbe,festménybe) bele tudd vinni. Ezért lett híres picasso és Chaplin is. Érzelem kifejezésük eszköze a művészet volt. És bár nem mindenhol fejezték ki jól magukat. A műveszetben igen

nov. 25. 22:53
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

Van Hitlernek egy holdfényes, tavas éjszakai képe, az nagyon szép. És az épület, meg térábrázolásai is szépek voltak.

A tehetség szerintem nem azon múlik, hogy milyen a lelked. Max, ha gonosz vagy, akkor esetleg élettelen lehet a művészeted, de attól még lehet szép.

nov. 25. 22:56
 4/15 anonim ***** válasza:
14%
Na most egy szép művészi alkotásokhoz kellenek érzelmek, egy pszichopatának nincs olyan..
nov. 25. 22:58
 5/15 A kérdező kommentje:

Ha már szóba hoztátok Hitlert, itt megtekinhető pár alkotása:

[link]

Az ő művészete szerintem elég jól tükrözi a belső világát: magányosnak távolságtartónak tűnik. A blog ezt írja: "Embereket nagyon ritkán rajzolt, ha mégis messziről, elnagyoltan."

nov. 25. 23:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez inkább intelligencia függvénye, az alkotás. Pl egy okos pszichopata lehet horror képeket fog rajzolni.
nov. 25. 23:32
 7/15 anonim ***** válasza:
36%
Én is sötét vagyok, mégis tudok szép verseket írni, ha akarok! :)
nov. 26. 05:26
 8/15 anonim ***** válasza:
24%
Azért nem rajzolt embereket, mert nem tudott. Nem volt tehetséges festő
nov. 26. 05:48
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert az élet nem fekete-fehér, az emberek sem. Pl a már említett Hitler is miközben számára bármilyen szempontból nem szimpatikus embereket tömegével küldött halálba, kimondottan szerette az állatokat, és úttörő állatvédelmi előírásokat, törvényeket foganatosított. Mellesleg pedig művészethez egy dolog kell, érzelmek. Versek, festmények, stb jelentős részét ihlették kimondottan sötét, negatív érzések. Az ember pedig általában nem az alapján talál egy művészeti alkotást gyönyörűnek, hogy az mennyire negatív vagy pozitív érzelmeket fejez ki, így nincs is összefüggés aközött, hogy ami neked tetszik, azt milyen ember alkotta.
nov. 26. 09:04
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A gonoszsághoz semmi köze annak hogy vkinek van szépérzéke es tehetsége
nov. 26. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!