Elèg ha nekem számít ez oknak?
Figyelt kérdés
3 an vagyunk testvèrek. Van egy nővèrem meg egy bátyám. Èn ès nővèrem összevesztünk anyummal, a bátyám pedig apummal. Apum 4 ève meghalt. Akkor bátyám lemondott az öröksègről, nem jött el apum temetèsère, ès anyagilag se szállt bele. Nővèremnek akkoriban anyagi gondjai voltak, válás, hitel stb, ès èn akkor azt mondtam, hogy bátyám rèszèt èn állom. Nemrègiben anyum halt meg, ès bátyâm be akarja nyújtani a csekket, hogy ennyit kell fizetnem, mert ez a harmada. Megmondtam neki, hogy tőlem egy vasat se. Anyum kihagyott a vègakaratból, kijelentette hogy nem vagyok a fia, a nővèrem nem a lánya, hogy neki nincs unokája. Ès ezek miatt azt mondom, hogy temettese el az egyetlen fia. Szerintetek jogos ez a hozzáállás ezek után...nov. 25. 13:08
2/9 anonim válasza:
Persze. Amúgy van valami örökség? Mert a kötelesrész jár, ha van végakarat, ha nincs.
3/9 anonim válasza:
Ő se fizetett. Most te se fizetsz. Szerintem ez fair.
4/9 anonim válasza:
Ha te is lemondasz anyukád örökségéről, mint a bátyád apukádéról, akkor teljesen korrekt.
5/9 A kérdező kommentje:
Van köteles rèsz, asszem 13% az összből. Azèrt benyújtom èn a számlát, ne legyen anyira jó neki. De nem hiszem hogy megtartom.... Max az adóját kiveszem, aztán valahova elszórom....
nov. 25. 14:17
6/9 A kérdező kommentje:
Jah annyi, hogy nem tudom hogy milyen temetès lesz, (amúgy se vagyok anyira otthon ebben a tèmâba) de gondolom azèrt kèrt mert nincs neki erre pènze
nov. 25. 14:18
7/9 A kérdező kommentje:
6, apum bele akarta venni, ezzel semmi gondunk nem volt. Maga döntõtt így. Nem kènyszerítettük semmire
nov. 25. 14:20
8/9 anonim válasza:
A kötelesrész egy kisvárosi egyszobás lakás megöröklése esetén is sokkal több lesz, mint a temetési költség rád eső része. Ha azt fölveszed és a temetési költségbe nem szállsz be, és pláne, ha csak azért veszed fel, hogy a bátyádnak "ne legyen annyira jó", akkor te egy görény vagy.
9/9 anonim válasza:
#8: Sok időbe beletelik mire abból pénzt lát, ha lát egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!