Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok ember miert igy gondolkodik?

Sok ember miert igy gondolkodik?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy ebben a világban, nagyon sok ember mindig azt nézi valamibe a másik emberben, hogy mit ér el az életben, anyagi dolgokban. Olyan undoritó ez , mindig ez a mit ért el az életben szöveg. Meg nagyra tartják azt, hogy valaki ha tanult vagy diplomás, vagy valami vállalkozást csinál. Ezekre felnéznek ez is olyan undoritó nekem.

Mar neha hanyingerem van a sikeres emberektől.

nov. 25. 04:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Engem nem érdekel hogy ki mit gondol...rólam 🙂
nov. 25. 04:36
 2/11 anonim ***** válasza:
64%

A legfontosabb szerintem, hogy valakinek milyen a szíve és a lelke, tehát valójában jó ember-e. Számomra ez a döntő.

Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mit ért el az életben. Mert a valamit eléréshez kitartás, akaraterő, tervezés, szívósság kell és egyáltalán nem mindegy, hogy ezek meg vannak-e egy emberben, avagy egész életében valaki nyakán élősködik és tengődik egyik napról a másikra. Közben pedig panaszkodik a világra, mindenkire, csak éppen azt nem látja, hogy először önmagát kellene rávennie a sokkal nagyobb erőfeszítésre. Csak hát ez nehezebb, és így könnyebb szidni azt, aki valóban tett is önmagáért és el is ért valamit az életben.

nov. 25. 05:35
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem te csak irigykedsz, mert te semmit se értél el.

Mi undorító van számodra abban, ha valakit nagyra tartanak, mert diplomás, vagy vállalkozása van?

Csináld utánuk, ha szerinted ez semmiség. Előtted is ott a lehetőség, hogy egyetemre járj utána pedig vállalkozz.

nov. 25. 05:39
 4/11 anonim ***** válasza:
69%
Mert az teljesen rendben van, ha neked meg hányingered van a sikeres emberektől?
nov. 25. 06:22
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
Irigykedik és komplexusai vannak a kérdezőnek. Én meg az ilyen embereket kerülöm, akik ahelyett, hogy keresnének maguknak valami saját sikerélményt, inkább gyűlölködnek a normális emberek felé. :D Nem kell mindenkinek diplomásnak vagy vállalkozónak lenni. Lehetsz te egy olyan valaki is, aki simán csak a hobbijában nagyon jó, vagy akármi. Vagy szimplán egy barátságos, vicces, kedves valaki, akit mindenki kedvel. De gondolom neked nincs se hobbid, se barátaid, aztán ebből jön, hogy mindenki hülye.
nov. 25. 06:28
 6/11 anonim ***** válasza:
58%

Pontosan ugyanez a kérdés fogalmazódott meg bennem.

Sok ember miért gondolkodik így, miért ilyen irigy?

nov. 25. 07:01
 7/11 anonim ***** válasza:
45%
Mégis irigykedsz rájuk, mert jó autóban ülnek, hitelmentes házban laknak, évente nem csak 25 szabadnapunk van,angyagilag fuggetlenek
nov. 25. 07:11
 8/11 anonim ***** válasza:
64%
Célok nélkül, nincs értelme élni, ez lehet a pénz, egy jó állás, ház, család, utazások, bármi. De abban, igaza van a kérdezőnek, hogy nem szabad mindig azt nézni, és úgy megítélni egy embert hogy mije van, hanem elsősorban mint embert értékeljük a másikat, és ne azt amit nyújtani tud. Szerintem valahogy így értette. Ugyanakkor sokmindent elárul rólunk, az életünk, hogy mennyire vagyunk kitartóak, mik a vágyaink, milyen emberek vagyunk. Mindenkiben van egy egészséges irigység, de ez csak a felszín miatt, abból amit látunk.
nov. 25. 07:42
 9/11 anonim ***** válasza:
81%

A legtöbb vállalkozóval elvégeztetnék egy tanfolyamot kötelezően, hogy tudja, hogy kell vállalkozni. Mert akármilyen meglepő a 90%-nak fingja nincs hozzá, hogy hogy kell egy vállalkozást vezetni. A diploma meg nem jelent semmit, csak egy papír, nem lesz attól több az ember.

Az hogy valaki ez alapján ítél meg bárkit már régen rossz. Lehet valaki sikeres vállalkozó közben meg egy kiállhatatlan ember. Vagy lehet valaki betanított munkás egy gyárban, közben meg mondjuk a legjobb ember a világon.

nov. 25. 09:45
 10/11 anonim ***** válasza:
78%

A vállalkozás és az emberség kibékíthetetlenül ellentétes fogalom.

Speciel, nem csinálok lélektani problémát magamnak abból, hogy mások mit (nem) gondolnak rólam. Nem piszkálok másokat rosszhiszeműen és ennyit várok csak el én is a többi embertől az irányomba, de ha ez nem így alakul, akkor is le szoktam bogyózni az ilyen vergődéseket.

nov. 25. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!