Egy ma született gyereknek már semmit nem fog az mondani felnőtt korában hogy egy izzó például 60 Wattos?
Figyelt kérdés
Mert már egyre gyakrabban a LED fényforrások és egybeépített LED lámpák a használatosak. Gondolom egy mai gyerek ha felnőtt lesz, már neki ismeretlen lesz a Watt alapján belőni a fényerőt, viszont Lumen alapján természetes lesz.nov. 23. 20:28
1/7 anonim válasza:
Hát ez nekem se mond semmit 33 évesen. De a lumen se. Olyan izzót szoktam venni, amit ír a csomagoláson a lámpa, aztán lesz ami lesz.
2/7 anonim válasza:
Led izzók teljesítménye is wattban van megadva.
3/7 anonim válasza:
Én meg a watt es volt közt különbséget se tudok tenni felnott létemre..
Vmi abc-ben lekapok néha egy égőt otthon betekerem es kesz. Szerencse hogy egyfélét árulnak igy válogatnom se kell.
4/7 anonim válasza:
Nekem a lumen nem mond semmit. Szerencsére rá van írva ezekre az újabbakra is, hogy hány wattos hagyományos izzót tudnak imitálni. Azzal úgy viszonylag jól belőhető a fényerő.
5/7 anonim válasza:
Nem valószínű, de ahogy látom, sok felnőttnek se, bár fura, hogy nekik mindegy, mekkora fényt kapnak.
De ez ugyanolyan, minthogy egy mai gyereknek, de egy huszonévesnek sem mond nagyon semmit, hogy mit értenek az alatt, hogy valaki "tárcsáz" egy telefonszámot, hiszen nem is használtak olyan telefont soha. Én 37 vagyok, nagyon kicsi gyerekkoromból még emlékszem rá, de használni már csak gombosat használtam.
6/7 anonim válasza:
Nekem se mond semmit. 20 éve nem láttam hagyományos izzót. Akkor is már mindenhova a halogéneset raktuk. Az még úgyahogy a hagyományos izzóra mutatott, meg manapság is rá van írva az ekvivalens érrékként a LED-esekre, de szerencsére már inkább a lumen és egyéb technikai értékek (K, szög, ilyesmik) dominálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!