Ezek sznob tulajdonságok?
Még nem mondta rám senki, de az is igaz, hogy nehezen nyílok meg. Olvastam, hogy a sznob azt jelenti ha valaki felsőbbrendűnek hiszi magát, lenézi a tudatlanokat, és ez rám igaz.
Bár nem teljesen.
Pl. Ha van egy tévé műsor, és az illető nem ismeri fel Beethoven-t, és nagyon ki tudok akadni....
Ettől nem bántanám az embert, nem aláznám meg, csak néznék, hogy "Miért nem lehet ismerni egy ennyire alap embert aki része volt a történelemnek?"
És nem ítélem el a munkásokat sem, a koldusokat... Segíteni is szoktam ha kell, pénzt adok.
Azt viszont elítélem ha egy munkás kirakja a netre, hogy mennyire utál dolgozni menni, mennyire otthon maradna stb.
És ilyenkor feljönnek bennem kérdések, hogy akkor meg minek van ott? Miért nem azt csinálja amit akar? Ne szólja le a művészek munkáját csak mert ő nem érzi jól magát a sajátjában.
És szeretem a csinos ruhákat, de nem eleve azt keresem, hogy "Na, én csak Gucci-t veszek mert abból lejön mennyire gazdag vagyok".
Ha én tényleg vennék egy Gucci-t azért lenne mert tetszik a ruha formája és színe, nem azért hogy előkelőnek tűnjek...
És hozzátenném, hogy nem zavar ha valaki nem tudja mikor született Cleopatra. De az màr igen, hogy valaki nem tudja amit én igen.
Imádom a művészetet, költőket, de én tényleg magukért szeretem őket nem azért, hogy előkelő legyek.
Sokszor érzem magam felsőbbrendűnek mert nem iszom, nem cigizem, nem bulizok stb mint a társadalom nagy része. (Nos, megértem, hogy van aki családi helyzet miatt és azt megértem de tudjuk , hogy a mai fiatalok/korombeliek ezt gyakran menőségből teszik).
Én nem mondom azt, hogy "na, ha te nem ismered a híres szobrokat nem barátkozom veled", de attól még zavar ha nem ismeri. Mert azt gondolom , hogy van egy alap műveltség. És vannak olyan barátaim akik teljesen mások mint én, inkább sportolnak, megértem. Ha én valakit elítélek amiért nem olyan mint én annak tényleg oka van. Pl. Beszólt nekem, hogy milyen unalmas vagyok (ja, szerintem meg ő egy k..va akiben semmi műveltség).
Bár néha zavar ha valaki nagyon felszínes pl. Azért sportol, hogy jól nézzen ki és legyen aki keresse.(ha valaki a tested alapján ítél meg nem eleve egy hülye?)
Vagy még konditerembe is sminkben jár nehogy valaki is meglássa.
Vékony vagyok, de sosem ítéltem el a ducibb embereket. Viszont azokat elítélem akik úgy néznek rám, hogy "jaaaj, de vékony vagy, én kövér vagyok de legalább jobban nézek ki".
Szóval?
Illetve, van ez a popkultúr sznobság.
Úgy érzem bennem van, hogy elítélem a népszerű zenéket. Annyora idegesít, hogy mindenki ugyanazzal jön. Pl pàr éve ez a Wednesday, mindenki a Bloody Mary-t hallgatta Lady Gaga-tól (legalábbis a fiatalság)
És az elején tetszett a zene. De annyian kezdték hallgatni, hogy elegem lett!
Ott van pl. Lana Del Rey akivel mindig felvágok, hogy én őt hallgatom, nem a ValMart.
Nem érdekel, ha mást hallgatsz, én is szoktam teljesen értelmetlen zenéket , de most komolyan, nem jön le valakjnek a személyisége ha ValMart hallgat? Az a 2 gyerek arról ír, hogyan tesz az autóba egy csajt és viszi haza, meg milyen jól néz ki.. Undorító. Visszatérve Lana-hoz, vannak kiadatlan dalai amiket gyakran hallgatok.
(Most aki nem jártas ebben nem érti,) de a Summertime Sadness a leghíresebb dala és ebből elegem van. Néha hallgatom, de az van bennem, hogy ha azt mondanám, hogy "ez a kedvencem" annyira átlagos lennék. Meg amúgy sem tetszik annyira. Azt gondolom, hogy számtalan jobb dala van amire érdemes felfigyelni nem csak egy bizonyos erre és azt degeszre hallgatni míg meg nem unod. De van olyan énekes akinek a leghíresebb száma a kedvencem. Hozzátenném én nem úgy hallgatom a számokat, hogy "ez nem annyira híres, ez lesz a kedvenc". Hanem mert tényleg az tetszett a legjobban. És ilyenkor büszke vagyok, hogy nem követem az átlagot aki folyton a legnépszerűbbet hallgatja, miközben életében nem hallott tőle mást de állítólag rajongó...
És az sem zavar ha a legnépszerűbb egy jó dal. Dehát akkor legyen már olyan dal aminek tanulsága van, nem csak arról énekel milyen jó k..a.
Példának Marina Bubblegum B*tch dala, utálom, hogy ez a leghíresebb tőle amikor olyan dalokat ír a csaj amivel megválthatja az emberiséget... (Savages, Highly Emotional People..)
És persze vannak dalai amike egyáltalán nem passzolnak rám és ezek is képviselik a sz*jh* nézetekwt (EVOL) de ez legalább annyival jobb mint a Bubblegum B*. Vannak dalok aminek nem hiszem, hogy van értelme, csak bulizásról szól, mint Katy Perry-től az I kissed girl, Martin Garrix Animals-a, de ettől hallgatom őket. Csak zavarna ha ezek híresebbek mint egy olyan dal aminek komolyan van tanulsága és nem csak a bulis hangzás.
Ilyen az élet. Szokj hozzá!
De amúgy te mit másokkal foglalkozol? Miért nem csak saját magaddal? Sokkal kiegyensúlyozottabb lennél.
Mások hülyeségén? Persze, hogy agyalok. Mit csináljak ha tanácsot kér tőlem, mert lefeküdt 6 pasival és mind elhagyta?? Azt mondanám, én soha nem tennék ilyet..
És okoskodom feleslegesen? Sok dolog van az életben, filozófiai kérdések amiken gondolkodom.. Nem csak hülye dolgokon. De ha màr benne élek ebben a hülye generációban nem tudok mit tenni. Nem tudok elmenni amellett ha valaki állandóan bulizik meg pasizik. Mások is mondták màr rengetegen, hogy olyan jó, hogy nem vagyok olyan mint az átlag, és különleges vagyok. Nem mindenkinél vagyok különlegesebb, csak ezeknél a bizonyos embereknél. Folyamatosan lenéznek engem, unalmasnak tartanak. És mik ők? Csak a telefonjukat tudják nyomni meg pasizni. Ennél jobb vagyom.
Elmondod legalább miért vagyok gyagyás?!
Csak mert 1 nap kiírtam 1 kérdést az nem azt jelenti, hogy nekem ebből áll az életem.
Persze, hogy foglalkozom másokkal ha velük kell együtt élnem.
Talán azért foglalkozom pl énekesekkel mert szeretném ha híresebbek lennének. Nem azt érdemlik, hogy egy zenéjüket hallgassák mert az jó. Van annál jobb is.
Ezek szerint nem tudom meg. Mindegy. Szerintem nem kéne egy fiatal nőre azt mondani, hogy gyagyás, inkább mond, hogy OCD-s, vagy melankólikus (túl sokat gondolkodik), de nem leszek bolond attól, hogy egy ilyen kbsztt oldalra kiírom a véleményem.
Én egy csendes és visszafogott lány vagyok aki alig szólal meg. Nem okoskodom mindenkinek. Viszont okoskodom ha lehetőségem adódik rá, tudod miért? Mert én van amit tényleg jobban tudok. És büszke is vagyok rá. Amit meg nem tudok nem erőltetem.
Gyagyás... Az..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!