Hivatalosan mire mondják, ha valakinek pátyadt szagú a szája?
Figyelt kérdés
Talán fura kérdés, de volt egy gyerekkori lány ismerősöm akivel nagyjábol 19 éves koráig bezárólag tartottam a kapcsolatot. Jellemzően nem volt büdös a szája. Viszont 4 éve nyáron összefutottam vele, ekkorra már a 32. évünkhöz közeledtünk. Érdekes módon addigra bebüdösítette a száját, nem tudom mitől, mondom korábban nem jellemezte. A szaga olyan volt amikor kiérződik belőle a gyomorsav, de azért nem annyira szörnyű, éreztem már büdösebbet is. Mivel olyan gyengén de azért kellemetlen volt, magamban az esetet követő időben az ugrott be, ennek olyan pátyadt szaga volt. Tudom, hogy ez a szó nem létezik, de valahogy ez jött fel magamban. Ezért kérdezem, hivatalosan ezt milyen szájszagra mondják?nov. 19. 15:54
1/6 anonim válasza:
Nincs ilyen szó, szerintem csak a fantáziád szüleménye.
Gondolom, nálad a „pátyadt” száj a rossz és kellemetlen szagot jelentette :D
Van ilyen, hogy csak random kitalálunk értelmetlen szavakat :D
2/6 anonim válasza:
Lehet a bágyadt szóra gondoltál (bár ezt nem mondják szájszagra), csak más sikerült.
Mivel a b-p és a gy-ty zöngés-zöngétlen párok, így lehetett a bágyadt szóból pátyadt.
3/6 anonim válasza:
Arra, mikor valakinek olyan a büdös szája, mintha belesz@rt volna a kóbor macska...
4/6 A kérdező kommentje:
A kettesben talán van valami. Lehet pont azért, mert a kategóriában nem tartozott a nagyon erős szájszagok közé, talán tudat alatt valóban a bágyadt ugrott be, úgy gondoltam nem az a nagyon durva amit több méterről érezni, hanem olyan enyhe, bágyadt.
nov. 19. 18:42
6/6 A kérdező kommentje:
5 még az is lehet. Ez valahol ilyen tudat alatt beugró dolog amiről magam sem vagyok biztos mi az eredete.
nov. 19. 20:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!