Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha teljesen üres a busz és...

Ha teljesen üres a busz és felszáll valaki, miért pont mögém vagy elém ül be?

Figyelt kérdés
Volt egyszer hogy beteg voltam, beült elém egy nyanya az üres buszon, majd szólt hogy ne köhögjek mert elkapja tőlem.
ma 08:22
 1/8 kürtőskalácska ***** válasza:
100%

Vannak ilyen emberek.

Nálam is előfordult már,hogy a teljesen üres buszon ülök majd felszál egy nagyi és közli,hogy miért nem adom át a helyem.

ma 08:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Én ilyet még nem tapasztaltam, furcsa.

Lehet a kisugárzásod olyan, vagy pont "szociális buszozókat" fogtál ki 😀

Tőlem mindenki méterekre szokott ülni, pedig egy kulturált kinézető 30-as nő vagyok... 😊

ma 08:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Buszsofőr vagyok. Itt vidéken nincs így, üres a busz, hatramegy egy, egy középen és ennyi. Legalábbis én ezt tapasztalom.
ma 08:59
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
ösztön. Az emberek szeretnek mások közelében elhelyezkedni, mert ott biztonságosabb.
ma 09:41
 5/8 anonim válasza:
77%
Én pont fordítva tapasztalom ezt. Tele a busz, alig van ülőhely vagy éppen nincs is, de a többség nem a mellettem lévő helyre ül le vagy épp inkább le se ül ha csak mellettem van hely. Oké, nincs túl bizalomgerjesztő kinézetem ez tény :D
ma 10:22
 6/8 anonim ***** válasza:
76%

Én az ápoltság, tisztálkodás súlyos hiányában szenvedőket fogom így ki szinte kivétel nélkül. Szökőévenként egyszer kerülök olyan helyzetbe, hogy nem kellene tolonganom egy tömegközlekedési járművön és amikor elkezdeném élvezni ezt a helyzetet, előkerül az ügyeletes nyüves, aki csak a mellettem, előttem található sámlira letelepedve képes elképzelni az utazását. A gyomrom fordul fel tőlük (az ápolatlan szaguk miatt), de csak annyit tehet ekkor az ember, hogy önkéntes száműzetésbe vonul az addigi ülőhelyéről - egy távolabbira. Extra az szokott lenni egy ilyen szituációt követően, amikor áttelepedik az ember egy másik helyre és a következő megállónál felszáll a II. számú bolhafészek, - aki hova máshová telepedik le, mint ahol én ülök... Forog a szemem ilyenkor, de mint írtam, ez nem fordul elő naponta.

Van másik véglet is! Nemigen volt ülőhely egy buszon, ezért letelepedtem egy középkorú nő melletti üres sámlira, mire felpattant és olyan arroganciát sugározó "határozottsággal" kéredzkedett ki mellőlem, mint ha életemben nem zuhanyoztam volna, nem mostam volna ki a rajtam lévő ruhát vagy zaklattam volna bármilyen módszerrel. Szándékosan nem is dőltem hátra, - egyenes derékkal ültem, - hogy a széles vállam miatt ne hozzam egyikünket sem kellemetlen helyzetbe és teljesen közömbös irányba próbáltam meg kinézni a fejemből, - ezzel is jelezve számára, hogy nincs miért tartania tőlem, de ennek ellenére is úgy viselkedett, mint akinek benyúltak a combjai közé vagy öt centiméterről néztek volna a képébe! Ember nem érti sokszor más emberek viselkedését! Láttam olyat is, hogy vérig sértetten értetlenkedő képet vágott egy nő azért, mert a táskáját magához kellett szólítania másik utas leülési szándéka miatt. Hogyan képzeli el valaki, hogy az ülve utazásra fenntartott, rendeltetése szerint üres hokedlira le akar ülni bárki is? Nem értette!

Nagyon nem jó az irány, amerre haladnak az emberek - mentálisan!

ma 10:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem relatíve sok embernek van úgymond kedvenc helye, ami, ha szabad, akkor oda ül, függetlenül más utasok elhelyezkedéséről. (De vadidegenek ált. nem szoktak egymás mellé ülni, ha van bőven hely, szóval, arra nem vonatkozik.) Amúgy én se kerülöm nagy ívben a többieket, kivéve, ha vmi nem oké benyomásra az utassal (pl. ápolatlan, agresszívnek tűnő, lehetséges fertőző betegség.)
ma 10:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát, egymás köré ülni nem fura. Az a hely volt szimpi, mindig ott ül, ha teheti. Én azon lepődöm meg, ha valaki közvetlenül mellém ül le, de van sok üres hely.

Mondjuk ritka, hogy ez random megtörténik. Általában akkor ülnek le mellém az üres járaton, ha idős emberről van szó és közel ülök az ajtóhoz, tehát nem akar messzire botorkálni a mozgó járművön. Meg egyszer ült oda hozzám egy velem egyidős csajszi a rajtunk kívül tök vonaton, de ő mondta, hogy az előző járaton zargatta egy mellé ülő baljós alak, és ezt akarta elkerülni azzal, hogy valami baltás gyilkos/szexuális ragadozó videókat nem árasztó nő mellé ül le alapból.

De amúgy nekem általában olyan fenyegető aurám van, hogy ilyen esetekben kívül még csak mellém se ülnek, akkor se, ha hering parti van.

ma 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!