Kurt Cobain és Slash miért nem jó példakép ?
Nem tudom, nekem Slash az isten.
Talán a drogok miatt ellenzik sokan ezt az életmódot.
Mire lennének jó példaképek?
Művészként van mit átvenni tőlük.
Életvezetés terén nem különösebben követendő egyik sem.
Nem értem, mit szeretnél.
Mindegyik rockzenész lehet jó példakép, de nem feltétlen a tetteiket kell lemásolni, hanem inkább a szellemiségüket. Szabadon élni és tenni az emberek véleményére a legjobb dolog a világon.
Annyival fontos kiegészíteni az egészet, hogy ehhez nem feltétlen kellenek drogok és több ezer nővel szexuális kapcsolat. Egyrészt szabadon élni lehet ezek nélkül is, másrészt a legtöbb rockzenésznél - jobb esetben - három részre osztható mind a drogfüggőség, mind a szoknyavadászat:
1: Az élvezet, mikor mértéktelenül tömik magukba az összes cuccot, a nőkbe pedig magukat.
2: A felismerés, hogy ezekbe a szenvedélyekbe belehalnak, illetve elkapnak minden létezi nemi bajt.
3: A gyógyulás, mikor leszoknak a cuccokról és punciból is már csak egyet tömnek.
Nos, mind tudjuk, hogy voltak akik megragadtak az első szinten és bele is haltak. Ez nyilván nem jó példa. Azok a zenészek viszont, akik eljutottak a 3. szintig, nagyon is jó példák. Akár más dolgokra is rávetítve, példaként szolgálhatnak, hogy vedd észre a problémáidat, old meg őket, és még utána is élhetsz teljes életet, mert nem az a lényege a rock 'n' rollnak, nem az a lényege a szabadságnak, hogy addig zabálod két kanállal az életet, míg bele nem döglesz.
Ennek ellenére mindenki aki beledöglött, rohadt nagy Isten volt. Kár, hogy elvitte őket a szex, drog, rock 'n' rollt. Kivéve Ozzyt, mert Ő halhatatlan és a drog csak tartósította.
"Szabadon élni és tenni az emberek véleményére a legjobb dolog a világon."
Na, pont ezért rossz példa Kurt Cobain. Alapból voltak gondjai, de végül abba hülyült bele, mit gondol a nyilvánosság.
Szerintem nem lehet egyetlen konkrét dologra ráfogni, hogy abba hülyült volna bele. Alapból visszahúzódó, introvertált személyiség volt, aki nem igazán tudott mit kezdeni ezzel a hirtelen jött népszerűséggel.
Ha jól rémlik bipoláris személyiségzavara volt, ez mellé jött még a drogfüggőség és a toxikus párkapcsolat azzal a r*banccal kit nem nevezünk nevén.
Viszont szerintem nincs olyan példakép, akinek az életében ne lehetne találni valami rosszat és ráfogni, hogy azért nem jó példakép, mert... Minden emberből ki lehet ragadni olyan részletet ami alapján jó példakép, és olyat is, ami alapján elrettentő példa. Lényeg, hogy a kettőt ne keverje össze az adott egyén aki felnéz az illetőre.
#7: akkor olvasd el újra az utolsó levelét.
És ja, persze, a közhely igaz, hogy mindenkiben van jó és rossz, de Te kiemeltél egy szempontot, amelyből nézve Kurt Cobain nem jó példa. Még a levelében említett Freddie Mercury is jobb volt ebben, mert valahogy szét tudta választani a magánéletet és a rivaldafényt.
1, 2, 3
Ellentetes a velemenyem teljesen. Pont erre kell felhivni a figyelmet, hogy ne drogozz (fu is ide tartozik sajnalom), KC ha mar igy hivjuk es nem KFC mar, akkor fejbelotte magat nem pedig fejbelotte MINTHA mert heroin es valium (diazepam) hatasa alatt volt. Es az eletmodra is fel kell hivni a figyelmet, hogy milyen hattere volt, mentalis betegseg. Foleg mentalis betegseg. Es erre kellene a hangsulyt tenni, a mentalis betegsegre. Arra fogta az IBS-jet, hogy neki az van, tarsai meg mondtak persze nem azert van mert megvonasi tuneted van...
Nem negativ fenyben kene feltuntetni a dolgot, hanem peldakepkent, pozitiv tanusalsag arra, hogy mekkora sulya van a mentalis betegsegnek (szenvedely betegseg itt most, de hogy neki az alap mi volt es mi valtotta ki az is jelentosen fontos). Le lehet pontozni, le lehet hurrogni, hogy te is biztos az vagy, igen, mert kvara mindenki elitel minket, es mi latjuk ezeket a jeleket, felismerjuk egymason rettento konnyen. Jaj igen nekunk rontgen szemunk van biztos irni fogja valaki. Leszarom. Ez igy van.
Kurt Cobain, KC ahogy valaki emlitette picit nem tudom ironizalt-e vele KFC-kent, de o IS egy pozitiv pelda, hogy ne kovess ilyeneket el. Tanusagos, ha ezeket oktatnak kozepiskolakban vegzosoknek akik valamit megjegyeznek, es nem kezdenek el fuvezni meg heroin meg ilyesmi berugni 5 napig hanyni annyi inni. Voltam en csoport ulesen es tudjatok mennyi iszakos sirt 40 evesen mert nem birta letenni? Mennyi drogos volt ott amfetamintol kezdve heroin, kokain. Egyik sem tudta letenni. Nem kene ezzel negativ velemenyt alkotni, hanem pozitiv tanusagkent, tanuljanak csak az erettsegizok, en oszinten bevezetnek egy plusz vizsgat a vegere, meg egy targyat, vetitesekkel es magyarazatokkal. Lehet ez emelne a pontszamokat egyebkent es az jo is lenne mert rendesen megtanulta, ha meg szart irt hat isten aldja majd, kimarad az egyszeru pluszpontokbol, amik evidensek, de csavart vizsgak lennenek szoval keszulni kell ra. De persze mindenki leszarja.
Számomra jó példa mikor playbackre kényszerítették őket és végig poénkodták az egészet. Az se rossz példa, hogy Kurt mindig úgy öltözködött, ahogy akart. Sokszor női ruhát vett fel.
Komolyan nem igazán értem hol van az a pont Kurt életében ahol szembement az általam leírt ,,szabad élettel"? Teljesen más dolog az, hogy ő belül hogyan élte meg a vele történteket és az, hogy a nyilvánosság előtt hogyan viselkedett. Én úgy látom, hogy a nyilvánosság előtt bőven eleget tett, hogy élete kimerítse a ,,szabad élet, mások véleményével nem törődés" szellemiségét.
Egy ember személyisége pedig nem olyan egyszerű, hogy elég legyen egyetlen negatív hatás, amibe belerokkan. Ez egy folyamat, amiben rengeteg dolog közrejátszik. Halott emberről pedig lehetetlen lenne mély elemzést készíteni amiből megtudnák, hogy melyik hatás mennyiben járult hozzá a vesztéhez. Ugyanúgy rá lehet fogni a gyerekkorára, a drogra, a személyiségzavarára, a toxikus párkapcsolatára, a hirtelen jött hírnévre a halálát.
Az igazság pedig az, hogy mindegyik hozzájárult, és biztos olyan dolgok is, amikről senki sem tud, de nincs egyetlen egy ok amire rá lehetne fogni, mert mindegyik kellett. Csak az arányok a kérdés, de igazából már nem is számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!