Mások hogy bírnak betegen dolgozni? Én vagyok ennyire gyenge típus, vagy ők nem “elég” betegek?
Jelenleg a betegség alatt a mindenféle felső légúti bajokra gondolok, amivel sokan simán elmennek dolgozni, és valóban teszik is a dolgukat, pl fizikai munkát simán elvégeznek ilyen állapotban. Nem igazán látszik rajtuk semmi, mármint ugyanúgy beszélgetnek szünetben, csak az hogy mondjuk orrot fújnak és köhögnek, viszont mondják a munkatársaknak hogy mennyire betegek.
Én meg mindig is olyan voltam, ha azt mondom hogy beteg vagyok, akkor annyira az vagyok, hogy itthon alig bírok tenni valamit a fekvèsen kívül , egy lezuhanyzás is hatalmas kihívás olyankor, és nem bírok beszélni annyira begyullad a torkom. Konkrétan úgy kidőlök pár napra hogy világomat nem tudom, ha kirúgnának sem bírnék dolgozni. Egyszer volt egy ilyen zsarnok munkahelyem, és bementem betegen, könnyű fizikai munka volt, de mivel mindig le kellett ülnöm, mert úgy éreztem elájulok ha nem, hazaküldtek. Pedig begyógyszerezve mentem, láz és fájdalomcsillapító, neocitran, orrspray, de ezek nem enyhítettek annyit az állapotomon.
Évente-kétévente egyszer vagyok ilyen beteg, nem tudom ez gyenge immunrendszert jelenthet e?
Orrfolyós, orrfújós, időszak szokott lenni pluszban, de akkor egyáltalán nem rossz a közérzetem, ilyenkor én is dolgozom, de erre nem mondom azt hogy beteg vagyok.
Sokat gondolkoztam ezen, hogy most akkor én vagyok mentálisan gyenge, és mások mikor betegnek mondják magukat, akkor azt érzik mint én, mikor ágyban bírok csak feküdni, de ők ennyire erősek hogy mégis kibírják a munka napokat? Vagy ha olyan betegek lennének mint én, akkor ők sem jönnének dolgozni? De van aki soha nem annyira beteg? Nem gyűri le semmi?
Mielőtt ezzel viccelődnétek nem vagyok a reklámok szerinti megfázást nem bíró férfi, nő vagyok. 🙂
Azért ez elég szubjektív, lehet hogy ők tényleg nincsenek ennyire szarul.
Viszont az évi kettő, amit írsz, szerintem sok. Pont most vagyok ugyan benne egy nagyon durva megfázásban, de nem is tudok visszaemlékezni, mikor voltam utoljára ennyire vacakul. Talán amikor covidos voltam, de előtte is évekig semmi.
Takonykór, köhögés szokott lenni, de csak az a szint, amit te is írsz, hogy nem rossz a közérzetem.
Érdemes lenne beszélni a háziorvosoddal, hogy van-e valami immunerősítő ami jó ilyen esetekre. Vitaminokat pl szedsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!