Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mások hogy bírnak betegen...

Mások hogy bírnak betegen dolgozni? Én vagyok ennyire gyenge típus, vagy ők nem “elég” betegek?

Figyelt kérdés

Jelenleg a betegség alatt a mindenféle felső légúti bajokra gondolok, amivel sokan simán elmennek dolgozni, és valóban teszik is a dolgukat, pl fizikai munkát simán elvégeznek ilyen állapotban. Nem igazán látszik rajtuk semmi, mármint ugyanúgy beszélgetnek szünetben, csak az hogy mondjuk orrot fújnak és köhögnek, viszont mondják a munkatársaknak hogy mennyire betegek.

Én meg mindig is olyan voltam, ha azt mondom hogy beteg vagyok, akkor annyira az vagyok, hogy itthon alig bírok tenni valamit a fekvèsen kívül , egy lezuhanyzás is hatalmas kihívás olyankor, és nem bírok beszélni annyira begyullad a torkom. Konkrétan úgy kidőlök pár napra hogy világomat nem tudom, ha kirúgnának sem bírnék dolgozni. Egyszer volt egy ilyen zsarnok munkahelyem, és bementem betegen, könnyű fizikai munka volt, de mivel mindig le kellett ülnöm, mert úgy éreztem elájulok ha nem, hazaküldtek. Pedig begyógyszerezve mentem, láz és fájdalomcsillapító, neocitran, orrspray, de ezek nem enyhítettek annyit az állapotomon.

Évente-kétévente egyszer vagyok ilyen beteg, nem tudom ez gyenge immunrendszert jelenthet e?

Orrfolyós, orrfújós, időszak szokott lenni pluszban, de akkor egyáltalán nem rossz a közérzetem, ilyenkor én is dolgozom, de erre nem mondom azt hogy beteg vagyok.

Sokat gondolkoztam ezen, hogy most akkor én vagyok mentálisan gyenge, és mások mikor betegnek mondják magukat, akkor azt érzik mint én, mikor ágyban bírok csak feküdni, de ők ennyire erősek hogy mégis kibírják a munka napokat? Vagy ha olyan betegek lennének mint én, akkor ők sem jönnének dolgozni? De van aki soha nem annyira beteg? Nem gyűri le semmi?

Mielőtt ezzel viccelődnétek nem vagyok a reklámok szerinti megfázást nem bíró férfi, nő vagyok. 🙂

nov. 10. 19:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb embernek ha folyik az orra, vagy köhög, az is betegség. És végül is igaz, mert egészségesen ilyen nincs. Valszeg mikor azt mondják betegek, akkor olyanok, mint te, mikor nem rossz a közérzeted. Azért a torokfájás/köhögés/orrdugulás annyira nem durva. Viszont ha hozzá jön a rossz közérzet, a láz, a gyengeség, meg hogy mindened fáj, akkor azért szar is tud lenni. De ugye az ember mindkét félére mondja, hogy beteg vagyok. Nem vagy gyenge, csak mindenkiből mást hoz ki az adott betegség.
nov. 10. 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:
58%
Az agyamra ment a hü.lye kolléga aki hősiesen dolgozitt betegen hogy közben vinnyoghasson hogy mennyire rosszul van és így dolgozik.
nov. 10. 19:18
 3/6 Thunderfairy ***** válasza:
56%
Aki betegen is dolgozik azt könnyebb kirugni ha úgy gondolják. Ne hid hogy annyira dolgozni akar bárki is. Ha igazán beteg valaki az nem fog dolgozni menni.
nov. 10. 19:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg más is cefetül érzi magát, csak annyira kevés a betegszabi/táppénz, hogy inkább bevonszolják magukat. Mondjuk a covid óta (meg ami azt illeti, előtte se) nem nagyon kellene bemászni betegen, hogy lehetőleg a többi kollégát is összefertőzzük.
nov. 10. 22:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Azért ez elég szubjektív, lehet hogy ők tényleg nincsenek ennyire szarul.

Viszont az évi kettő, amit írsz, szerintem sok. Pont most vagyok ugyan benne egy nagyon durva megfázásban, de nem is tudok visszaemlékezni, mikor voltam utoljára ennyire vacakul. Talán amikor covidos voltam, de előtte is évekig semmi.

Takonykór, köhögés szokott lenni, de csak az a szint, amit te is írsz, hogy nem rossz a közérzetem.

Érdemes lenne beszélni a háziorvosoddal, hogy van-e valami immunerősítő ami jó ilyen esetekre. Vitaminokat pl szedsz?

nov. 10. 23:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Normális helyre betegen be se engednek.
nov. 11. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!