Hogy lehet elmagyarázni valakinek, hogy a szellőztetéssel nem megy ki a meleg?
Anyám szerint akkor kell szellőztetni még nem megy a fűtés.
Ordibál, ha 15-20 percre csinálok egy kereszthuzatot napi 1x.
Pedig miután becsuktam az ablakokat, kb ugyanennyi idő mire visszaáll a hőmérséklet, műanyag nyílászáró.
"Pedig miután becsuktam az ablakokat, kb ugyanennyi idő mire visszaáll a hőmérséklet, műanyag nyílászáró."
Szóval de, kimegy a meleg. Fizika:D
Jó, és akkor soha ne szellőztess?
Ha fűtetlen időben nyitod ki, akkor meg még jobban lehűl a ház.
"Ha fűtetlen időben nyitod ki, akkor meg még jobban lehűl a ház."
Így is, úg is lehűl, ellenben ha szellőztetés után kezdesz fűteni, akkor nem pocsékoltad a gázt/áramot.
Ha 6-8 órán át megy a gáz, teljesen mindegy, mert rövid idő alatt max fél óra és meleg van.
Ráadásul van, hogy annyira meleg is van, hogy már azért kell szellőztetni, mert fáj a fejed.
Áporodott levegőben lenni délutántól másnapig undorító amúgy is, oxigénhiányos.
sehogy, mert a meleg kimegy.
inkább azt kellene elmagyaráznod neki, hogy a friss oxigén fontosabb, mint az, hogy esetleg negyed órára felvegyen egy plusz pulcsit.
A szellőzés fontos része a fűtésnek, mégis külön megoldásokkal kísérleteznek, holott roppant egyszerűen megoldható, minden adott, ha már építéskor gondolunk rá!!!!
A kazán alá bevezettem a kinti levegőt, ha a kazánban égett a tűz, innen vette a friss levegőt és innen kapta a lakás is. Mivel a kazán melege
felszáll, a mennyezet levegője a plafonnál van, áporodott, ki kell engedni!!
Igen ám, csak ezzel kimegy a meleg levegő is, ezért kár lenne, ezt
levezettem a kazánhoz, a kazán beszívta, majd a kéményen távozott!!!
Mivel az én kazánomból meleg nem ment ki, a hideg égéstermékkel, a meleg kazánban maradt, a távozó égéstermék helyett friss levegő jött be, így
állandóan, veszteség nélkül szellőztetem!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!