Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az én viselkedésemre...

Mi az én viselkedésemre jellemző szó, vagy kifejezés?

Figyelt kérdés
Nincs sok haverom/barátom, de ha hívnak valahova, akkor ha el is megyek, húzom a számat kicsit, mert inkább otthon szeretek lenni. Egy haverom van, akivel szívesen találkoznék többször, mint amennyit szoktunk, de ő meg sokszor lepattint, mert nem ér rá, vagy dolgozik, családdal van, stb. Családi társaságban szívesen vagyok, de ott sem sokáig, csak párórát, persze kibírok többet is, de jobban szeretek egyedül lenni. Van egy barátnőm, akivel szintén ez a helyzet, heti egyszer vagy kétszer találkozunk, akkor jól el is vagyunk, de szinte várom hogy elmenjen, mert úgy érzem, jobb egyedül. Viszont nem nevezném magam introvertáltnak, mert egy valamit nagyon szeretek csinálni, az pedig a szórakoztatás. Szívesen állok színpadra akár 40-60-80 ember előtt, nincs semmi problémám, és élvezem hogy szórakoztathatok. Szóval ez kicsit furán jön ki, de ez van :D Mi ez a viselkedés, van erre egyáltalán helyes kifejezés?
nov. 6. 20:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
introvertált vagy. Nekem is volt olyan ismerősöm aki valójában csendes volt, de a színpadon mindig ő volt a középpontban
nov. 6. 20:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is introvertáltságról van szó
nov. 6. 22:32
 3/5 A kérdező kommentje:
De ha valaki introveltált, az azt jelenti, hogy nem szeret sehova menni, jobb neki magányosan, és szerepelni sem szeret mások előtt. Illetve ettől függetlenül ha társaságban vagyok, nem vagyok olyan, aki elvonul az egyik sarokba, vagy csendes lenne..
nov. 6. 23:08
 4/5 anonim ***** válasza:
3-as, nem, nem ezt jelenti az introvertált. Az introvertált az, aki úgy töltődik fel egy fárasztó nap után, hogy egyedül van otthon. De ettől függetlenül szeret kimozdulni és társaságban lenni, de utána kell neki az énidő egyedül, hogy feltöltődjön. Te is ilyesminek tűnsz. Teljesen rendben van, hogy jól érzed magad társaságban és színpadon, de utána kell, hogy egyedül legyél.
nov. 6. 23:45
 5/5 anonim ***** válasza:

"ha valaki introveltált, az azt jelenti, hogy nem szeret sehova menni, jobb neki magányosan, és szerepelni sem szeret mások előtt"

Nem, ezek csak lehetséges tünetek. Introvertáltnak lenni azt jelenti, hogy ha sokat vagy társaságban elfáradsz, és egyedül kell lenned, hogy regenerálódj. Egy extrovertált ember ezzel szemben társasági tevékenységek során energizálódik, és kikészíti a sok egyedüllét.

Viszont a téma összetettebb. Több introvertált kollégám is van, akikről meetingeken, vagy a folyosón meg nem mondanád, hogy azok, egyenesen motorjai a közössének. Viszont ha meló után elhívod őket valahová, vonakodnak, mert addigra szociálisan fáradnak, és nekik az már nem kikapcsolódás. Viszont vannak, akik pont fordítva működnek: bármeddig szívesen vannak társaságban, ha háttérben maradhatnak és figyelhetnek. Viszont ha szerepelniük kell, akkor hamar kikészülnek.

Téged enyhén introvertált személynek képzellek el, aki szereti irányítani a dolgokat. Szívesen vagy társaságban, ha az történik, ami neked jó, de az ilyenkor általános, felszínes dolgok untatnak. Introvertált meg pont annyira vagy, hogy teljesen oké alternatíva legyen az egyedüllét. Egy erősen extrovertált embernek ez nem állna, neki muszáj pozitív társaságot keresnie, ezért vagy konfrontálódik, vagy másik társaságba megy. Neked kényelmesebb kibekkelni azt a keveset, aztán visszabújni az odúba, ahol jobban érzed magad.

Viszont ez veszélyes játék ám! Az elmagányosodásnál kevés veszélyesebb dolog van az emberre; a folyamat pedig lassú és alattomos. Nyilván kényelmesebb minimalizálni, ami fárasztó, de nem csak a kapcsolatokat, hanem a te készségeidet is errodálja egyszerre.

nov. 7. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!