Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A joker 2019 film szerintetek...

A joker 2019 film szerintetek milyen szinben tünteti fel az emberi társadalmat ?

Figyelt kérdés
A gazdagok bármit meg tehetnek mi meg örüljünk ha legalább kenyére jut és elégedjünk meg ennyivel erről szól ?
nov. 4. 12:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Joker az igazságot mutatta be. Mai világunkba is ez van, csak ha bűnözöl egyből lesittelnek már. Gothambe meg nagyon nagy a szervezett bűnőzés és emiatt nem tudják lesittelni, mert mindennapra annyi jut.
nov. 4. 12:48
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az anyagi része miatt megrázó, hanem jól bemutatja az áldozathibáztatást.

Az iskolában, munkahelyen zajlik a folyamatos verbális és fizikai bántalmazás, ami egy életre megnyomorítja egyes emberek életét.

Nem kell durva dolgokig elmenni, elég ha csak kialakul a szorongó személyiség, már a munkahelyen, munkavégzésnél is hátrány lesz, utána pedig csesztetnek, hogy miért vagy ilyen "béna".

Szélsőséges példák pedig pl az iskolai lövöldözők, akiket csak elítél a társadalom, de nem vizsgálják mi vezetett odáig.

nov. 4. 13:22
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

"Szélsőséges példák pedig pl az iskolai lövöldözők, akiket csak elítél a társadalom, de nem vizsgálják mi vezetett odáig."

Dehogynem vizsgálják, sőt, sokszor eljutnak oda, hogy részben azokat az iskolatársakat mészárolták le, aki korábban szivatták őket.

Ha már áldozathibáztatás...

nov. 4. 13:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

#3:

Ez nagyon érdekes, mert a legtöbb híres iskolai mészárlásban ártatlanok is meghaltak szép számmal. Akkor hogy is van ez?

nov. 4. 13:47
 5/16 anonim ***** válasza:
43%

#4: hogy lenne ez? Mindenki ártatlan, aki egy iskolai mészárlásban meghal. Bűnös csak az, akinek a kezében fegyver van.

A motiváció felderítése ezután jön.

Ami sokszor félrevezető: Colimbine esetében pl. gyakran hangoztatták, hogy Dylant és Ericet bántották a többiek, holott sokak szerint nem hogy relatíve népszerűek voltak, de sokszor ől maguk voltak "bullyk". Sue Klebold pedig maga a valóságtagadás és felelősséghárítás állatorvosi lova.

nov. 4. 13:57
 6/16 anonim ***** válasza:
79%

"A gazdagok bármit meg tehetnek mi meg örüljünk ha legalább kenyére jut és elégedjünk meg ennyivel erről szól ?"

Kábé ilyesmi, csak még rosszabb. A joker, mint film, egy kifejezetten jó kis néznivaló, mint morális üzenet, toxikusabb aligha lehetne. Erőszak relativizálása, egydimenziós hergelés, műdrámázás - csudaszép lista.

Azt alapvetően nagyon tudom szeretni, amikor egy bűnös útját megmutatjuk a bűnig, ami rámutat valóság összetettségére, a saját felelősségünkre, és talán leszoktat az ítélkezésről. A joker viszont faszán átment a ló túloldalára, és fordított valóságot épít, ahol a tömeggyilkos maga az áldozat, és a gonosz, vihogó, érzéketlen társadalom tehet mindenről. A joker nem a valóság, hanem az erőszakos incelek, és a drámázó tinik valósága. Brutál káros.

Ebben a témában sokkal jobban szeretem Michael Douglas Összeomlás című filmjét. A főszereplő ott is sorra mindennapos emberi aljasságokkal kell szembenézzen, amiktől egyre durvább dührohamokat kap, és végül teljesen bekattan. De ott van egy párhuzamos karakter, egy nyugdíjba készülő rendőr, aki ugyanannyi f.szságot szenved el menet közben, de róla teljesen lepereg.

Annak a filmnek sokkal validabb a morális tanítása. A prepozíció, hogy a rendőr egy lúzer, akit mindenki szívat, a Douglas meg egy ember, aki nem bírja tovább, és mindenhol a sarkára áll. A végén szembekerülnek egymással, és a rendőr ledöbben, amikor megtudja, hogy Douglas milyen mindennapos sérelmek miatt ment ilyen messzire, és kimondja a valóságot: bazmeg, ez az élet, mindenki ezt kapja. És ezzel átrendezi a színbapod, rádöbbenünk, valójában a rendőr az erős karakter, és a főhős a gyenge, aki nem bírja. Douglas is rádöbben, hogy baszki, itt mégis én lennék a rossz fiú?

Nekem ez k.rvára hiányzik a jokerből. Rengetegen szenvednek el annyi szarságot, mint joker, ettől nem kötelező, és pláne k.rvára nem hősies dolog megőrülni és gyilkolászni.

nov. 4. 15:06
 7/16 anonim ***** válasza:
63%

“A joker viszont faszán átment a ló túloldalára, és fordított valóságot épít, ahol a tömeggyilkos maga az áldozat, és a gonosz, vihogó, érzéketlen társadalom tehet mindenről. A joker nem a valóság, hanem az erőszakos incelek, és a drámázó tinik valósága. Brutál káros.”

Köszönöm! Végre valaki, aki ugyanígy gondolja! Egy incel megakarta nekem magyarázni nekem egyszer, hogy de igenis a társadalom miatt lett ilyen, és szegény Joker… meg hogy a skizofrénia is a társadalom miatt alakult ki 🙄 egyébként utáltam a Joker filmet

Viszont a másik, amit írtál érdekesnek tűnik.

nov. 4. 15:32
 8/16 benhur1959 ***** válasza:
32%
Mivan veled,semmi?mindenki mást bír el,nyilván ha valaki nem birja axt kikell vonni a társadalomból,nincs mentség,kibúvó,senkit nem érdekel igaza van e.A mai világba apróságok elegek ahhoz hogy az embert kiközösítsék egy életre,pl önbizalomhiányos,nem nagyon beszél
nov. 4. 16:42
 9/16 benhur1959 ***** válasza:
Ha joker nem őrül meg,akkor is tovább alázták volna
nov. 4. 16:43
 10/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a legújabb olyan film, mint a harcosok klubja, vagy az amerikai pszicho, amit mindenki félre fog érteni, és félre fog magyarázni.
nov. 4. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!