Tényleg ilyen sok funkcionális analfabéta ember él itt?
A következő a "legjobb":
pár hónapja konkurenciaelemzést tartottam, ami a környező hotelek közösségi média jelenlétét is magába foglalta. Volt egy 4*-os, ahová különféle pozíciókra kerestek embereket, és 2x is leírták, hogy az önéletrajzokat emailben várják, oda küldjék el, ott jelentkezzenek.
Mivel volt tele a kommentszekció? "CV", "Jelentkezem." "Érdekel." És különféle hasonló dolgok, amik ráadásul sok esetben pocsék helyesírással íródtak.
Szóval igen, sokan vannak, és hangosak is. Átvitt értelemben is.
Sajnos én is ilyen vagyok. Aminap egy idegennyelvi órára házit kellett írni, és órán jöttem rá, hogy nem jól csináltam meg a feladatot, nem azt csináltam, amit a feladat kért, pedig le volt írva normálisan. Részlegesen fogadom be az infókat, ott van előttem egy információhalmaz és csak a 75% jut el az agyamig.
Nem tudom ez minek köszönhető. Talán az iskolának, hogy nagyon sok felesleges dolgot is meg kellett tanulnom, amivel az életben semmihez sem kezdek és az agyam már így védekezik.
De nem biztos. A lényeg, hogy el tudom látni a munkámat, a nyelvtanulással sincs gond és az itthoni teendőket is ellátom, de vannak információk, amiket meg kell hogy ismételjenek, mert elfelejtem vagy elsuhanok mellettük.
Amúgy a legtöbb munkahelyen is a mennyiségre mennek rá és nem a minőségre. Legyen kész a munka x idő alatt, ha kicsit belemerülnél, hogy jól csináld meg, akkor már ugrálnak a nyakadon, hogy miért nem vagy kész. Talán ez is lehet az oka annak, hogy az ember nagy vonalakban olvassa el a tájékoztatót és átugor lényeges információkat.
Ugyanúgy amikor a GYIK-n valaki feltesz egy kérdést és a leírásba ír egy regényt, csak bele olvasgatok, nem tudom végigolvasni részletesen, aztán megesik, hogy lényeges infók hiányában válaszolok.
Még ennél is több.
Itt is már kezdem megszokni, hogy csak tőmondatokban lehet beszélni, mert tutibiztos lesz, aki nem érti meg, sőt, másképp értelmezi, és elkezd problémázni. Aztán vagy hagypm a fenébe, vagy tagmondatonként el kell magyaráznom, hogy mi mit jelent. És ezt sokszor még a szakmaibb témaköröknél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!