Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nők miért őrülnek meg a...

Nők miért őrülnek meg a kicsi, aranyos állatokért?

Figyelt kérdés
Iskolában, munkahelyen, utcán bárhol, ahol látnak állatokat teljesen megőrülnek tőlük, hogy mennyire aranyosak, cukik stb. Férfi vagyok, én is szeretem az állatokat, aranyosak is, de a nőknél ez teljesen más szinten van. Ráadásul minden korosztályban. A kislányoktól kezdve egészen az idős nénikig.

nov. 1. 16:54
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Nekem nemet dogom van,és 2 nemethuhaszunk, rühellem a kis (macska ) méretű kutyának csúfolt valamiket. Nem értem azokat akikcukinka talaljka6at életképtelen, remegő, rofogo kutyákat. Általánosítás amit írsz, nem minden nő.
nov. 1. 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
A nők általában jobban és mélyebben képesek megélni az érzelmeiket, mint a férfiak, ezért a boldogságuk is nagyobb akkor, amikor látnak valami olyat, amit aranyosnak találnak.
nov. 1. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Más élőlényekkel való együttérzés és szeretet nem korlátozódik csak a női nemre
nov. 1. 18:38
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
Az egerekért nem őrülnek meg annyira.
nov. 1. 21:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jobb hangulatod lesz tőlük..
nov. 2. 04:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Még nagyon régen olvastam valahol erről egy tanulmányt, amiben azt írták, hogy ennek a jelenségnek a kisbabákhoz van köze.

Mármint, a legtöbb nőben (persze akadnak kivételek) legyen az kicsi, vagy nagy, van egy gondoskodási ösztön. Ez segít ugye abban, hogy amikor gyerekeink lesznek, akkor azokat tisztességgel felneveljük, és felkészítsük az életre. Ez a férfiaknál is megvan, de annyira talán nem jelenik meg erőteljesen a viselkedásben, mint a nőknél.

Na, ez a gondoskodási ösztön, nem korlátozódik le csak az "emberi, vérvonabeli" utódokra. Az agyunk ezt az egész dolgot tökéletesen rá tudja húzni egy aranyos kisállatra is. Valakinél ez mondjuk a kutya lesz, másnál a macska vagy a hörcsög, ez igazából már csak egyéniség kérdése...

Viszont általánosságban elmondható, hogy ez az egész különösen igaz azokra az állatokra, amik rendelkeznek úgynevezett "babaséma" tulajdonságokkal. Hengeres test, nagy kerek szemek, pici orr, stb. Minden olyan külső jegy ide sorolható, ami úgymond egy kisbabára is ráhúzható.

A kutyák egyébként a legnagyobb mesterek ebben, nekik az evolúciós túlélési technikájuk konkrétan erre épül fel.

nov. 2. 15:09
 7/7 anonim válasza:
nov. 4. 05:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!