Miért ilyen nagyképűek az erdélyi magyarok? Legalábbis a nagy részük
Odavannak azért, hogy ők székelyek és hogy ők bizony mekkora magyarok. Ők szidhatják nyugodtan az itt élő embereket de ha te teszel egy rossz megjegyzést rájuk (legtöbbször nem is a származására), egyből jönnek azzal, hogy magyarellenes vagy meg ilyesmik.
Lehetőleg politikamentes válaszokat várok! Köszönöm!
Nem tudom.
De szerintem nem ilyenek.
#5 Te most ugyanúgy általánosítasz a Pestiekről, mint az 1-es az erdélyi magyarokról.
Kérdező, én nem nagyképűnek nevezném őket, hanem részben (de ez sem mindegyikükre igaz) bunkónak. Sógorom, kollégám erdélyi magyar, illetve ismerek párat még régebbről is és mindegyik hordozza a "román" stílust. Hiába erdélyi magyar, ragad rájuk a román magatartás. Viszont nem rosszindulatból bunkók, egyszerűen ilyenek. Nekem sógorommal vannak néha összetűzéseim, mert nagyon bunkó szokásai vannak és sosem érti, hogy mi a bajom. Egyszerűen másként nevelkedtek.
NINCS POLITIKAMENTES válasz - ugyanis ezt a degenerálódást éppenséggel a politika okozta, direkt, erőszakosan, a szándékos összeugrasztás céljával.
Egyébként gyárilag minden típusban (székely, határontúli, anyaországi... stb.) vannak teljesen normális emberek és vannak, akik önmagukon kívül mindenki mást lenéznek.
Ez a székely identitás tudat. Idehaza nincs belénk nevelve a magyarság tudat, így nekünk ez fura. Mi inkább szégyeljük a dolgot.
De ők a románokkal szembenállva szívtak a történelem során, így aztán jött ez a "már csak azért is" makacskodás, (bocs, de ezt politakemnetesen nem lehet) a Fityisz politika meg csak olaj volt a tűzre.
Szerintem buta dolog általánosítani, #6-os... Nem tudom honnan veszed, hogy ragad a román mentalitás, ezek az emberek még csak véletlenül sem érintkeznek románokkal és Székelyföldön nem is nagyon vannak, mert kiutálnák őket a közösségükből.
Egy szikrát sem különbözik a két nép (anyaországi és határontúli magyar) mindkettőben egyaránt vannak irgalmatlan nagy bunkók és tahók, annyira azért nem vagyunk messze tőlük, hogy jelentős legyen a szakadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!