Miért fordul minden GYK-s kérdés agresszióba?
Mert sok ember képtelen két vagy több síkon gondolkodni, képtelenek meglátni, hogy valaminek több oldala is lehet, ahonnan nézni lehet a dolgot.
Én is a minap segítséget kértem, mert valakivel nem jövök ki jól, és a válaszoló saját magából kiindulva osztott ki engem, mert ő is így járt más emberrel, és ezáltal úgy kezelt engem, mintha én az ő saját ellensége lennék, csak pepitában. Néhány leírt sorból ítélkeznek, hasonlítgatnak a saját ellenségképükhöz, képtelenek elvonatkoztatni. Hát ezért.
Mert sokan, tisztelet a kivételnek, nem tudnak kulturáltan vitatkozni (nem veszekedni!), amikor olyannal találkoznak, akivel nem egyezik a véleményük. Ahelyett, hogy meghallgatnák, jelenesetben végigolvasnák, a másik meglátásait, rögtön személyeskedni kezdenek, meg olyanokkal vagdalkoznak, hogy "ezt aztán nem olvasom el, mert biztos hülyeség".
Sokan vannak úgy, hogy a kérdezőben meglátnak egy olyan személyt, aki a saját életükben emlékezteti őket valakire, akire nem néznek jó szemmel, így fejben párhuzamot vonnak a negatív ember és a kérdező közt. Az utóbbit meg úgy kezdik kezelni, mint azt, akire haragszanak, neheztelnek, mert fejben nem tudnak elvonatkoztatni a negatív embertől.
Illetve... nem szeretném nagyon elpolitizálni a kérdést, pedig ezt nem lehet innen kihagyni: a kormány gyűlöletpolitikája, állandó fröcsögése átformálta egy rakat ember kommunikációját, annak stílusát. Frusztráltságot is okozott rettenet sok embernek a sok riogatással, ellenségformálással, meg magával a stílussal, mondandójuk tartalmával. Ezek mind, azt eredményezték, hogy egyre többen váltak frusztrálttá, elkeseredetté, ami ebben is megnyilvánul.
3. Leírást is írtam! Érdemes figyelni azt a részt is.
A többieknek köszi a választ, ezek valóban igazak.
Teljesen egyetértek 2-essel és 5-sel.
Meg rengeteg a szándékosan trollkodó is. Sokszor látom, hogy a teljesen normális válaszok, amik segíthetnének le vannak 0%-a, a trollé meg felnyomva. Nyilván magának csinálja az illető.
Valamint sok embernek az értelmező olvasás se megy.
Azért, mert ez egy leszállóágban lévő, ahova a többség azért jár fel, hogy levezesse a feszültséget vagy megmutassa a nemlétező tudását.
Borzasztóan kevés az érdemi a válasz, a legtöbb csak kötekedés, okoskodás, sokszor olyan stílusban, amit nyilván nem fog megengedni magának a való világban, mert 2 órán belül pofán vágnák.
A válaszadóknak van egy része, akik nem tudják elfogadni más emberek válaszait, és általában ebből szokott veszekedés kialakulni. Sajnos emiatt olyan válaszok vannak lepontozva amik tényleg a lehetőlegjobbak az adott kérdésre. Úgy vettem észre hogy ez már szinte minden fajta témakörben jelen van. Én azt nem értem, hogy az adminok miért hagyták ezt ennyire elterjedni, mert ezzel csak gyakorikerdesek.hu weboldalt amortizálják le, napiszinten.
Kérdéseket én már nem is merek kiírni, mert a 2. vagy 3. válasznál, már én leszek letolva, hogy hogyan merészeltem kérdezni. Az utóbbi 8-10 évben sokat romlott az oldal minősége. Remélem, hogy ez nem fog folytatódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!