Hogy ne legyek többé totális csőd?
Az utóbbi időben nagyon sok alkalommal kellett volna támogatnom valamilyen módon a környezetemben élőket. De egyszerűen nem megy, nem tudom mit mondjak, mit tegyek.
Példának felhozva:
Meghalt egy barátnőm nagyszülője, próbáltam segíteni neki, együttéreztem vele, elmentem a temetésre is, de valahogy beszélni nem tudtam vele erről. Idén meghalt egy barátnőnk is, azt hiszem ezen sem tudtunk túllépni rendesen.
Az unokatestvérem kiutálta az szülője a saját családjukból, de olyan szinten, hogy a testvére is ellene van. Az a vétke, hogy a másik szülő családjával, azaz velünk is tartja a kapcsolatot, gyakran eljön hozzánk. Mindig anyukám beszél vele. Sosem én. Olyan idióta vagyok, hogy semmi okosat nem tudok neki mondani, amitől jobban érezné magát, nem pedig rosszabbul.
Hát figyelj.
Nehéz szitu, de én azt mondom, csak add magad.
Biztos gondolsz valamit a helyzetről akkor is, amikor nem tudod, hogy mit mondj, tehát én azt mondom, csak mondd ki, ami a véleményed.
Persze valamilyen szinten szűrd is, de az már menni fog.
A másik, amit tudok ajánlani:
Ha már neked is halt meg valakid, vagy történt veled olyasféle rossz dolog, mint a személlyel, akinek mondanod kéne valamit, akkor képzeld el, hogy te mit szerettél volna hallani akkoriban.
Sok sikert! (A magabiztosság a kulcs.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!