Miért tudtam jobban örülni tizenévesen jobban a dolgoknak?
Figyelt kérdés
Gondolok itt az első színes tv-re, a parabola antennának, az első pcm-nek, amikor megvettem az első mobilom, szóval valahogy jobban tudtam értékelni a dolgokat. Most itt az okos tv 200 csatornával, egy csúcs pc, kézikonzol, stb. De nem érzem azt az örömöt mint régebben. Ennek mi lehet az oka?okt. 18. 19:01
1/4 anonim válasza:
Hozzászoktál, természetes lett, hogy van. Ha most nyernél a lottón és Hűvösvölgyi villàba költöznél, annak is az újdonság erejével örülnél, de egy idő után ahhoz is hozzászoknál.
2/4 anonim válasza:
Ennek több oka van, összetett. Egyrészt a gyermekkor sajátossága, hogy az ember a jelen pillanatban tud létezni, öntudatlan, csupán egy kíváncsi megfigyelővé válni. Másrészt kevesebb inger ért, szóval az élet apró dolgai érdekesebbnek hatnak. Felnőttként már mindent ismersz, láttál, sokszor a gondolataid teljesen máshol járnak, nem figyelsz.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor szimpla megszokás lehet.
okt. 18. 19:44
4/4 anonim válasza:
Így van megszokás.
Ha most egy időre el raknád az adott dolgot amit már megszoktál és egy év múlva elő veszedelmes azt akkor újra tudod azt értékelni egy idelyig vagy menny olyan helyre ahol kb nincs semmit sem, aztán mikor haza mész már is tudom azért értékelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!