Más 28-30éves is úgy érzi hogy nagyon más világ a mai tizenévesekhez képest?
Ráadásul arra is nevelik őket, hogy bármilyen kellemetlen helyzetet azonnal otthagyni, minden kapcsolatot megszakítani ilyenkor, mindenhol letiltani az illetőt.
Ha pedig erre nincs lehetőség, akkor jön az agresszivitás, a dühkitörések.
Ötvenes férfi vagyok,de elmondhatom,hogy a saját korosztályommal,de már a 40-esekkel sem találom meg a hangot.Betokosodott,ugyanazt szajkózó emberek zömében,akik képtelenek,vagy nem is akarják a másikat megérteni,vagy egyáltalán ésszerűen vitázni valamiről.
Viszont a 20-as,30-as korosztállyal sosem volt gondom ezen a téren,illetve olyanokkal beszéltem, akik értelmesek,érdeklődőek,kulturáltan vitázóak voltak.Élmény volt némelyikkel beszélgetni és ők is mondták ezt rám.
Egy a titka szerintem, mégpedig az,hogy az embert kell nézni,nem azt hány éves és mi a végzettsége.Megadom a tiszteletet egy 20 évesnek is,sőt ki merem mondani,hogy tanulni lehet tőluk.Korszerűbb gondolkodást, a sémák mellőzését és rugalmasságot.
Nyilván ebben közrejátszott,hogy volt tanárként,középiskolában ez a korosztály volt,akivel naponta találkoztam.De fegyelmezési gondom sosem volt,éppen azért,mert nem hatalmaskodva bántam a fiatalokkal.Megérzik és viszonozzák azt,ha emberként és érdeklődve viszonyulunk hozzájuk.
Sajnos ma az emberek többsége 40-50 felett fásult,unott és irigykedően konzervatív lesz.Ez pedig a szemléletet erősen korlátozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!