Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kétkezi munkásréteg miért...

Kétkezi munkásréteg miért ilyen nehezen tudja elfogadni a szegénységet?

Figyelt kérdés

Keleti régióban élek itt kb nettó 250-300 nettó keresnek a szakmunkások, én is kb 280 nettót kapok, ami semmire nem elég. Igen szegény lettem, munkás lettem elfogadtam a sorsom, szegény nincstelen szakmunkás lettem, mondom ilyen réteg is van az országban. Munkahely mellett melékállásban is hajtom a pénzt teljesen ki vagyok bukva, totál fáradt vagyok, nyaralás, ilyenek csak állom nekem.

De látom, a Tisza párt Facebook csoportjárba, hogy a szakmunkás réteg állandóan panaszkodik, ilyen szegénység, olyan szegénység, ennyire kevés a fizetés, jönnek a vendégmunkások. Igen munkás lettél, kétkezi réteg, igen ez egyenes út a szegénységbe, nyomorba.

Ismerősi körben vannak, mérnökök, informatikusok, orvosok a faluban, tudom megvan a nettó 6-700, 800 nettó is nekik, brutál jól élnek, szép ház minden. De ők tanultak, megérdemlik diplomájuk van. Én nem lettem diplomás, szakmunkás lettem szegény lettem.

okt. 18. 14:24
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem értelek milyen utazásra megy el nálad egy 4000 EUR-os fizetés. Egy albérlet a létező legdrágább helyen maximum havi 1000 EUR rezsivel együtt és akkor még sokat is mondtam. De vidéken 600 EUR alatt is találni albérletet, sőt. Akkor marad 3000 EUR, abból még valamennyit leadózol meg költesz magadra egy keveset, stb. havi 1000 EUR-t simán zsebre raksz, de inkább többet. Ketten vagytok, az máris felezi az összes költséget és duplázza a félre rakható összeget.

Hogyan is van ez Magyarországon? Ja, igen. 8 év tapasztalattal keresel 600 ezret vidéken, amiből 200 ezret alap hangon el kell költeni a megélhetésre és akkor még nem adóztál semmit, nem költöttél magadra és nem raktál félre semmit.

Kíváncsi lennék, hogy ki mondta ezt neked, mert 1000%, hogy ez csak a saját agyszüleményed, vagy ha jobban tetszik, akkor az irigységed.

nov. 10. 16:01
 22/25 anonim ***** válasza:

21

"Kezdő heggesztőként 4000 EUR-t simán hazaviszel"

Látod már más a helyzet, mert írod hogy mi mindenre megy el. Szóval még sem viszel haza 4ezer eurót, hanem csak egy ezrest!

"nem értelek milyen utazásra megy el nálad"

Bizonyos időközönként hazajárnak az emberek, ami utazási költségekkel jár.

Akkor még nem beszéltünk az évek múlva előbukkanó izületi betegségek stb. mert jól túlhajszolnak!

Szóval a matek sosem hazudik!

Hát van mit irigyelni, mondhatom. :D

nov. 10. 19:10
 23/25 anonim ***** válasza:
#22 De, ennyit keresel meg.
nov. 10. 19:16
 24/25 anonim ***** válasza:

23

Mit ér ha 3ezer elmegy az ottani túlélésre! Nyilván jobb mint egy magyar fizu az biztos, de azért sok mindent fel kell áldozni!

nov. 10. 19:22
 25/25 anonim ***** válasza:
Az egy extrém eset, amikor az ember mindent is elkölt. Kicsit szánalmas, hogy mennyire megrögzötten próbálod beállítani a nyugati világot úgy, mintha ott minden rabszolga munka lenne. Magyarországon egy fillért alig bírsz megspórolni úgy, hogy szinte semmit nem költesz magadra, még 10 éves munkaviszony után is. Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy milyen életszínvonalat akar magának és aszerint eldönti, hogy neki hol éri meg élni.
nov. 10. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!