Hogy tehetnek emberek ilyen "zenét" közzé? Amiben gyakorlatilag a nemrég vonatgázolásos balesetben elhunyt gyerekeket gyalázzák....
Mit érezhetnek az ilyen balesetben elhunytak szülei ha véletlenül belebotlanak ebbe a förtelembe az interneten?!
Nem igaz hogy a videó készítői nem érezték át hogy mennyire vállalhatatlan amit közzétettek...
Legalább valakik foglalkoznak a témával...
Amikor történtek a sajnálatos események, gondoltam, hogy a szokásos hirdetések helyett pl.: a MÁV reklámozhatna egy hasonló témájú-, kisebb terjedelmű videót a további szerencsétlenségek elterjedése ellen.
Ilyen sajna nem történt meg: bezzeg a választások idején 1000-el mennek a politikai hirdetések.
Sok évvel ezelőtt szemtanúja voltam egy vonatgázolásnak. Illetve nem is magának a gázolásnak, mert utas lévén abból nem vettem észre semmit, csak azt, hogy megálltunk két település között, és ott álldogáltunk a nyílt pályán már vagy félórája. Én csak olvastam a könyvem, míg meg nem hallottam, hogy azt mondja valaki, mentők, rendőrök érkeztek, és a vonat alatt nézegetnek valamit. Kinéztem, hogy mi az, hát pont az ajtótól alig tíz méterre állt ki két láb a vagon alól. Egy farmernadrágba és pólóba öltözött alak volt, immár fej nélkül. Az a sínek között hevert, pár méterrel arrébb, néhány szalagszerűen kinyúlt bőrfoszlánnyal még mindig a testhez kötve. Biztosan öngyilkos lett, mert "vigyázzállásban" feküdt, kezeit a combja mellé zárva. Érdekes volt, még sosem láttam ilyesmit.
Ekkor már elég nagy kezdett lenni a csődület, mindenki meg akarta nézni, ki volt az a hülye, aki miatt nem mehetünk tovább. Volt is csoportos ájuldozás, némi hányás, szemeknek meresztgetése. Egyszer csak megjelent egy korosabb, elég terebélyes nőszemély, a karján egy háromévesforma kislánnyal. Ellentmondást nem tűrően átfurakodott a tömegen, leguggolt a hulla lábánál, és megmutatta a falfehér arcú gyereknek:
"Látod, ezért nem szabad a sínekre menni! Látod, a bácsinak hogy levágta a vonat a fejét? Erről beszéltem neked!"
Biztos vagyok benne, hogy a kiscsaj (ma már nagycsaj) azóta is inkább busszal jár.
mert az nem vállalhatatlan viselkedés mondjuk tinipicsáék részéről, hogy mennek keresztbe-kasul a világon a kis elektromos rollereikkel meg más gyerekjátékaikkal, elbújva a telefon-füles-kapucni bermudaháromszögben, elvárva hogy mindenki szépen félreálljon az útjukból? az nem vállalhatatlan szerinted, hogy kimegy a rendőrség a töltésre, és KIHALLGATJA a szerencsétlen mozdonyvezetőt, amit éppen akkor kényszerített bele egy gyilkosságba (bár ez igazából nem is jó szó, hiszen ez más keze által elkövetett öngyilkosság inkább) egy ilyen kis sggdugasz, mintha az a szegény ember tehetne bármiről az ég világon?
mondjuk sajnos semmilyen oktatóvideónak nem lesz akkora hatása, mintha mondjuk hetente egyszer összegyűjtenénk a kis hisztikéket, akik a héten bsztak nayglányok és nagyfiúk módjára körülnézni az utcán, és a szemük láttára összezúzatnánk a csodatelefonokat egy vonattal, dehát ehhez ugye normális közterületfelügyelet kéne.
Még az utcán is életveszélyes az agyadig feldugott és bömbölő zene amitől nem hallod a környezeted. Nemhogy egy olyan átjáróban, ahol még a szirénázó mentőnek sincs elsőbbsége.
Érdekes, hogy ez alatt a kérdés alatt valahogy senki nem gyűlölködik és érti a videó mondandóját, mindenhol máshol meg akasztanának.
Megdöbbentő, hogy az ún. "fiatal generáció" mennyira agyatlanul konformista. Kórusban üvölt és toporzékol az összes kis hülye, ha valaki nem tagozódik be a szerintük társadalmi minimumnak tekintendő, egységesen álszent, kispolgári nihilbe. Jujj, csak nehogy valaki ilyet mondjon, olyat mondjon! Úristen, valaki olyat mondott! Jujj, gyorsan keressük ki a listáról, hogy ezen miért kell megsértődni!
Az egész magyar Z-generáció élete egyetlen végtelenített celebshow. Nincsenek szubkultúrák, nincsenek eltérő ízlések, vagy ha vannak, arra azonnal ráront a csorda, és marják, ahol érik. Mutassatok egyetlen olyan jellemző csoportot, mint akármelyik korábbi generáció szubkultúrái voltak. Mint mondjuk: csövesek, punkok, rockerek, technósok, motorosok, tuningautósok, Prodigy-sek, alterek, gótok, emók, scene girl-ök... itt most felsoroltam három egymást követő generáció jellegzetes szubkultúrái közül néhányat. De a zoomerek, akik nap mint nap zokogva féltik a sokszínűséget, semmiféle sokszínűséget nem tudnak felmutatni. Mindegyik ugyanazt az alja szar celebzenét hallgatja, idétlenkedő streamereket bámul, és harminc másodperces videók körül forog az élete. Az egyetlen kivétel a gamerek. De az nem a Z generáció sajátja.
Olvasom a kommenteket a videó alatt, meg itt is, és fogom a fejem. A sok kis stréber egymást taposva próbálja bizonygatni, hogy ő milyen szépen igazodik, és egymás szavába vágva határolódnak el, mintha muszáj lenne. Picikéim, mit csinálnátok ti, ha telibe kapnátok mondjuk a hetvenes évek punkrock-kultúráját, Sid Vicious-t, az Exploitedet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!