Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Másnak is elege van a lelkes,...

Másnak is elege van a lelkes, majd eltűnő ismerősökből?

Figyelt kérdés

Engem valahogy mindig ilyenekkel sodor össze az élet.

Egyik ismerősöm szervezett velem közös programot, elmondta mennyire jól érezte magát, utána napokig írt, hogy mikor megyünk legközelebb, ide mehetnénk, oda stb. Aztán rá pár napra hirtelen más programjai lettek, vagy ha ment is engem meg sem kérdezett róla, csak utólag mondta, "gondoltam, hogy hívlak" mégse tette.

Volt egy lány, szintén azt jelezte, hogy szívesen jönne velem programokra, közös társaságunk is volt de azon túl is hívott. Csomó dolgot terveztünk, ide megyünk, oda megyünk, aztán egy csapásra megszűnt az érdeklődése és onnantól maximum kifogások jöttek, hogy miért nem jó.

És rendszeresen belefutok ilyen helyzetekbe. Ti hogy kerülitek el ezeket?

okt. 10. 14:16
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

Keresd meg őket te is, ne várd, hogy mindig ők hívjanak. Találd ki, hova mehetnétek és mikor. Legyen 2-3 időpont is, amiből a másik fél tud választani.

Nálam szokott működni, de szeretem, ha mindkét félnek vannak ötletei és nem csak én keresem a másikat.

okt. 10. 14:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Én tartanék egy kis önreflexiót, hogy vajon milyen jeleket küldtem, hogy viselkedtem, hogy reagáltam, mi lehetett az az én reakcióimban ami ezt okozhatta. Írod, hogy "napokig írt, hogy mikor megyünk legközelebb". Csak lubickoltál a jó érzésben, hogy valakit érdekelsz, imponált neked, de érdemben nem válaszoltál?

Velem történt ilyen, csak a másik oldalon voltam, a lelkes fél, mindenféle hátsó szándék nélkül. Van az a pont, ahol feladod a próbálkozást. Például ha nem reagál semmit, annyit sem, hogy "most nem érek rá" (aztán az én esetemben egy 3. fél rosszindulatának köszönhetően kiderült, hogy mindenki másnak ráért válaszolni, meg leírni, hogy hogy van. Persze lehet nemet mondani is vki lelkesedésére, erre van az egyenes beszéd). Senki nem érdemli azt, hogy már-már megalázó helyzetbe kerüljön csak azért mert kedveli valakinek a társaságát, vagy érdekli, hogy hogy van.

okt. 10. 17:39
 3/4 A kérdező kommentje:

#1 Nem várom, hogy ők hívjanak, de azt látom, hogy első lelkesedésre feldobnak programokat, amire azt mondom menjünk, majd adott esetben jönnek a lemondások, eltűnések. Majd ha én hozok fel program ötletet akkor kerülő választ kapok, vagy nemlegeset.

#2 Nem "lubickolok" benne, hanem jelzem, hogy részemről mehetünk. Feldobta az illető az ötleteket, kérdeztem mikor? Az volt a válasz, hogy még nem tudja. Jelezte neki melyik napok lennének jók. Pár nap múlva már arról beszélt, hogy azokon a napokon más programja van, végül láttam, hogy elment nélkülem. Nem tettem semmit, nem mondtam semmit, abban maradtunk, hogy megyünk, mégsem hívott.

Volt aki aznap reggel mondta le, majd onnantól több ötletet fel sem dobott, az én felhívásaimra nem adott pozitív választ.

okt. 10. 17:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Kérdező, akiről írsz, hogy végül elment nélküled, ott mi volt a helyzet, megtudtad, hogy kivel ment? Ha pl olyan személlyel, akivel esélyes, hogy kialakul egy párkapcsolat, akkor megértem, hogy az fontosabb volt neki, mint egy sima barát.

Én is volt, hogy lemondtam programot, és inkább mással voltam, mert akartam adni magamnak egy esélyt egy párkapcsolatra. Igazából te vagy az, aki ezt ki tudod deríteni, érzékelni tudod a hozzáállásából, testbeszédéből, reakcióiból, hogy egyébként akar -e bármit is tervezni még veled, vagy jobb, ha nem számítasz rá.

okt. 11. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!