Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érdemes a mai világban jó...

Érdemes a mai világban jó szívűnek lenni?

Figyelt kérdés
okt. 8. 18:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Lehetsz jószívű, igen. Viszont annak semmi köze ahhoz, hogy érdemes-e. Az ember nem azért jó, mert érdemes. Azért jó, mert neki is jól tud esni. Nem érdemesség van mögötte, csak a vágy, az ösztön a jóra.

Ha már az érdemet is belemosod, az inkább üzketszerű és önző. A jó nem önző. És nem is a mennybemenetel miatt jó, kedves vallásosok! Az a baj, hogy a vallás teljesen összemocskolja az igazi önzetlenséget...

okt. 8. 21:26
 12/14 anonim ***** válasza:
Totálisan nem!
okt. 8. 22:24
 13/14 anonim ***** válasza:
40%

Én az voltam, meg láttam másokat is akik azok voltak és az volt a hála, hogy belénk rúgtak.

Mostmár csak a szüleimmel, nagyszüleimmel vágyok jó szívű, idegenekkel nem. Maximum olyan szinten,hogy átadom a helyem az időseknek a villamoson stb, az nem kerül semmibe. De pl pénzt kölcsön nem adnék senkinek, szívességet se tennék már,csak ha nekem hasznom származik belőle.

Nekem sem segítene senki fordított helyzetben, még egy apróságban sem. Elfogadtam, hogy csak magamra számíthatok+ ha minden kötél szakad a szüleimre.

okt. 9. 13:44
 14/14 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem igen, azonban mértékkel, mert nagyon könnyen és nagyon hamar ki tudják és ki is használják ezt sokan.

Azonban, ha senki nem marad meg jószívűnek, még rosszabb világban élnénk, így igenis "szükség" van ránk, jószívűekre is.

okt. 10. 10:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!