Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha x-ről y rosszat mond,...

Ha x-ről y rosszat mond, pletykál nektek, siettek visszamondani x-nek, hogy "y pletykál rólad"?

Figyelt kérdés
okt. 3. 06:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ez a szarkeverés. Te leszel a pletykás, nem y.

Y jól leplezi igazi énjét, el sem hiszik majd mivel vádolod. Csak annyit tennék, hogy nem mondanék y nak semmit, mert azt is kibeszélheti.

okt. 3. 06:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem, mert már sok írást láttam itt is, máshol is, amikor z (a posztoló) erről számol be. Én meg mindig felkérdeztem, hogy ő is így csinál? Én ezt büntetném. De minimum azon nyomban megkérdezném (ha én lennék z) y-t, hogy miért mondja ezt nekem el? Vagy: a kettőt, aki rólam rosszat mondott és aki nekem kéretlenül visszamondta, összehívnám, és megkérdezném, hogy volt ez? Mit mondtál rólam? Aztán csesztessék egymást, hogy az egyik miért olyan alja, hogy rólam dumál, a másik meg miért fut hozzám, hogy visszamondja? Tudom, a visszamondó csak jót akart nekem. Hát nem tudom. Írjatok még véleményt. Volt olyan helyzet, amikor bárki is ebből jól jött ki? A visszamondó szerepéből? Lett ebből nyílt megbeszélés? Minden más csak sumákolás, további pletyka.
okt. 3. 07:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, inkább csendre intem y-t, hogy pletyózni nem szép dolog.
okt. 3. 07:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem folyok bele ilyen dolgokba. Eszembe nem jutnak odarohanni a másikhoz, hogy elmondjam "XY ezt és azt állította rólad", mivel lesüllyednék a pletykálódó szintjére, vagy még onnan is tovább.
okt. 3. 10:48
 5/6 Metionin ***** válasza:
Nem, inkább megjegyzem magamnak, hogy na ennek sem szabad semmit mondani, mert ahogy nekem pletykál másról, tuti, hogy másnak is ugyanúgy pletykál rólam.
okt. 3. 12:02
 6/6 A kérdező kommentje:

De aki visszamondós, az mindig azzal érvel, hogy de ő jót akar annak, akiről dumálnak, meg ez nem pletyka, ő megóvja, segít neki, ő jószándékból, ő jó barátja az illetőnek, mindig megköszönik neki stb.

További kérdés: akkor is hallgattok, ha biztosan tudjátok, hogy valakit becsapnak, mondjuk megcsalnak? Senkinek nem mondanátok vissza, a legjobb barátotoknak, testvéreteknek, szülőtöknek, gyereketeknek se?

okt. 3. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!