Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valaki olyan dologra...

Ha valaki olyan dologra mondja, hogy "semmi baj", amit nem bocsanatkereskent mondtam neki, akkor narcisztikus?

Figyelt kérdés
Lekoltoztem az alfoldre es itt bunko, bekepzelt emberek laknak. Sokan azt mondjak mindenre, hogy "semmi baj". Pl ha figyelmessegbol szolok nekik. Ez ilyen videki tajszolas errefele vagy bekepzeltseg, netan rosszul szocializaltsag?

szept. 29. 18:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A 6# jól látja.
szept. 29. 18:48
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
9. tízes vagyok, bocsi most olvastam el a hivatalos megfogalmazást és hivatalosan minden vidék ami nem főváros, de köznyelvben a vidéket (felénk) csak a falura és a kisvárosra értik
szept. 29. 18:52
 13/21 anonim ***** válasza:

Mondanál egy példát? Nehéz így elképzelni.

Egyébként melyik tájegységről jöttél?

szept. 29. 19:34
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok alföldi, de amikor a "semmi baj"-t használom, úgy is értem, bizonyos helyzetekben, hogy "mindegy", "engedjük el". Nem csak bocsánatkérésekre mondom, mint reakció.
szept. 29. 20:48
 15/21 anonim ***** válasza:
A spanyoloknál hasonló. "No pasa nada" az a semmi baj és általában a bocsánatkérésre reagálva mondják, de más helyzetekben is használhatják úgy, mint "mindegy". Nem negatívan, nem azt jelenti, hogy nem érdekli őket, csak hogy nekik ez nem probléma.
szept. 30. 08:29
 16/21 A kérdező kommentje:
A legutobbi pelda, hogy a lakotarsamnak szoltam, X dolgot fogom megtenni, ugyhogy igy meg ugy fogja erinteni. Erre azt vartam volna, hogy megkoszoni a figyelmesseget, hogy szoltam neki elore, nem pedig azt, hogy "semmi problema".
okt. 5. 08:15
 17/21 anonim ***** válasza:
Mért X-elsz? Ettől azt hiszed, hogy értjük? Nem! Ha mondjuk az az X dolog az, hogy falat fogsz fúrni, ő meg erre azt mondja, hogy "semmi probléma", az a lehető legrelevánsabb válasz.
okt. 5. 21:03
 18/21 anonim ***** válasza:

16. Nem mind1 hogy mi van az X helyén

Ha pl az van hogy: Holnap én főzök! És arra mondja hogy semmi probléma, na az tényleg fura

De ha azt mondod hogy holnap örökbe fogadok egy kutyát, ez téged csak annyiban fog érinteni hogy időnként fel kell porszívózni a szőrét. És erre az a válasz hogy semmi probléma, az a leglogikusabb és értelmesebb válasz amit kaphatsz

okt. 6. 09:56
 19/21 A kérdező kommentje:

Futottem egy kicsit es szoltam neki, hogy ha melege van, tekerje le a radiatort maganal.

De korabban boltban, postan is volt hasonlo, csak sajnos mar nem emlekszem mi volt a pontos dolog, de olyasmi, ami alapvetoen engem ertintett es a feladando kuldemenyt, nem a postast. Akinek meg az a dolga, hogy szo nelkul felvegye a kuldemenyeket, nem az, hogy "megbocsasson" nekem valamiert.

okt. 6. 12:30
 20/21 anonim ***** válasza:
Te félreértelmezed a magyar nyelvet! A "semmi probléma" nem megbocsátás! Tudomásul vétel. De komolyan: te ebből csinálsz magadnak problémát? A hiba nem a többiek készülékében van! Hogy ezt te hogy hozod össze a nárcizmussal? Hát hallod!
okt. 6. 13:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!