Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki ismer nárcisztikus embert?...

Ki ismer nárcisztikus embert? Mik a legfeltűnőbb jelei? Mit lehet csinálni vele?

Figyelt kérdés
Pár hónapja ismertem meg egy ilyen embert. Sztem még szkrizofénia jelei is lehetnek benne, egyszer ilyen puff a másik pillanatban meg amolyan. Nagyon elvagyok káprázódva, az én ismerősi körömbe még sose volt ilyen. Mi mindig pozitív, vidám, problémamegoldó emberek voltunk/vagyunk.

szept. 29. 14:58
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
pl Vargáné Magyar Péter. Archetípus
szept. 29. 15:23
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Semmi köze egymáshoz amit írsz és ne próbálj meg mást diagnosztizálni ha azt se tudod hogy kell írni "skizofrénia". Inkább ha annyira meg akarsz győződni a masik emberről milyen ismerd meg
szept. 29. 16:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon magas egó nagyon alacson önbecsülés
szept. 29. 20:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kellene ennyiből ilyen következtetéseket levonni, mert nem minden esetben van ilyeneknek valóságalapja.
szept. 29. 21:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Pl:

- Folyamatosan fényezi saját magát, mintha ő egy tökéletes szuperlény lenne és ha belevered az orrát, hogy te milyennek látod őt, akkor egyből besértődik és neked is támad, hogy te vagy a hülye, hogy ilyennek látod őt.

- Soha nem tud magán röhögni. Akár milyen hülyeséget csinál, nem röhög rajta, hanem halálosan komolyan éli meg, rosszabb esetben a környezetét kezdi el hibáztatni, a saját bénázása miatt is, hiszen egy szuperlény az ugye sohasem tud hibázni.

szept. 29. 22:07
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem egy rokonom, pasi, 36 éves:

Ő a tökéletes, folyton a munkahelyéről mesél, ahol mindenki hülye, csak ő nem. Ha van valami új dolog (új technika pl.) azt csak ő tudja megcsinálni, csak őt küldik tanfolyamra is új dolgokat megtanulni, sőt külsős ügyfelek is már eleve mondják a cégének név szerint, hogy őt küldjék a munka elvégzésére. Egyszóval mindig fényezi magát.

A másik meg az, hogy ő az, aki körül folyton "helyzet" van, akár kisfőnök, akár nagyfőnök, mindegyikkel konfliktusa van a munkahelyén.

Amit még megfigyeltem, hogy minden fényképen ő a főszereplő. Tehát mindegy, hogy rokonnal, kollégákkal, ifjú párral, rokon ikerbabákkal fotózkodik, minden fényképen ő a főszereplő, másképp ezt nem tudom írni, de biztosan értitek.

szept. 30. 12:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyszer ilyen egyszer olyan inkább Borderline.
okt. 1. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:

A nárcisztikus személy egyszerű.: nem gyűlöl, nem szeret, csak használ.

Elvárja a különleges bánásmódot, de neki nem mondhat senki semmit. Az egója magasban van. Az önbecsülése meg nagyon lent. Ha árt neked nem kér bocsánatot. Vagy támad téged vagy áldozatnak állítja be magát.

Lazán tönkreteszi az életed vagy lerombolja a jóhíred ha megsérted vagy nem úgy viselkedsz ahogy ő azt elvárja.

A legfontosabb, folyamatosan romlik az ónbizalmad ha egy ilyen emberrel közel álltok egymáshoz.

okt. 8. 00:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Na, hát pontosan leírtad Petikét
okt. 8. 20:57
 10/10 anonim ***** válasza:

a 8as nagyon jol irja.

7 evet vagyok (voltam) együtt egy ilyen emberrel.

Van egy 3 eves kislanyunk. Most ertem el 36 evesen azt a pontot hogy lelepek a kicsimmel. Hazasok szerencsere legalabb nem vagyunk.

Az elejen nagyon kedves iszonyatosan hizelgoek, fülig bele zugsz vagy megszereted, tiszteled. Aztan lepesröl lepesre valtozik de addig annyira bekebelezett (az összes baratomat elveszitette a 7 ev alatt). Kb kiszivta az eletet belölem. Megvaltoztam egy olyan ember lettem hogy mar meg sem ismerem magamat.

Fel eve jarok Therapiara es ezalatt ismertem fel mi minden törtent velem ebben a 7 evben. Epp azon dolgozom hogyan hagyom el a baratoomat / ex baratomat a gyerekkel nagyobb serülesek nelkul (lelkileg a gyereknek is meg nekem is).

en azt tapasztalom: ha tenyleg narcisztikus rohanj menekülj

nov. 1. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!