A könyvtárosok hogy viselkednek veletek, ha késve hozzátok vissza a könyveket?
Szoktak erre megjegyzést tenni vagy éreztetik veletek, hogy haragszanak vagy bármi negatívat tapasztaltok ilyenkor? Vagy inkább teljesen hidegen hagyja őket?
És hogy viselkednek úgy általában? Pl. beszédesek vagy csak ha ti magatok kezdeményezitek?
6
Elnézést, hogy kíváncsiskodni mertem.
A világon nemcsak te életezel. Nagyszüleid is perfekt használják az elektronikai eszközöket és ők is tableten olvasnak, mint te? A gyerekeket meg szeretnéd digitális zombikká tenni?
9
Mobilon is meg lehet nézni egy filmet (más kérdés, hogy az igénytelenség netovábbja), de azért mozivásznon mégiscsak más...
Na, a könyvolvasás is pont ilyen.
Én 40 feletti nő vagyok, Budapesten élek és havi 1x járok a Központi Szabó Ervin könyvtárba.
Én jobban szeretem a papírkönyveket, egész nap monitor előtt ülök, a munkám és a korom miatt sajnos van mér szemüvegem.
Nekem pl a paperwhite ebook olvasó tetszett elsőre, de valahogy nem az igazi mégsem, pedig csúcskategóriás ipad-em van, gazdaságinformatikai területen dolgozom, nem vagyok digitális dinoszaurusz…
Régen sok könyvem volt, mára elajándékoztam őket (iskoláknak, munkahelyi kis könyvtáraknak), ma már csak a művészeti albumokat gyűjtöm, helyet is kell találni nekik…
A kamasz fiammal járunk, nekünk ez egy közös kis program, szo bagon szoktunk menni, egy hónapra elegendő 2-3-4 könyvet hozunk, iszok egy kávét, ő egy sütit választ a büfében, néha vannak ilyen használt könyvek, újságok, elnézegetjük, vadászunk mégis valamit, sokszor leülünk olvasni kicsit vagy átlapozok egy újságot (szeretem pl a kreatív, lakberendezős vagy kézműves kiadványokat), esetleg utána hazafelé megállunk ebédelni is valahol és én is tömegközlekedek legalább :D
Szeretem az épület hangulatát, valahogy megnyugtat, nem szoktunk ordibáló, idegbeteg emberekkel találkozni benn, mikor a fiam kicsi volt, a Sárkányos gyerekrészlegen több időt is töltöttünk, el-eljárogattunk foglalkozásokra, gyerekkönyv bemutatóra, rögtönzött drámajátékra és hasonlókra.
A könyvtár hatalmas, az ország egyik legnagyobb gyűjteménye, én inkább kikapcsolódni keresek pl szépirodalmi vagy történelmi témájú könyveket és mindig meglepődök, hogy mennyi jó és új kiadvány van, amiket a könyvesboltokban is épp kapni lehet és a sok nyelvkönyv, kreatív hobbis újság… ennyi mindent nem is tudnék megvenni sem.
Szerény éves díja van egy dolgozó embernek is, kb 1-2 könyv ára, online lehet hosszabbítani, még a 70 forintos késedelmi díjat is kártyával kifizetni, ha nem jutunk el időben.
16 vagy 18 alatt ingyenes, egyetemistáknak is tényleg filléres tétel, kultúrált… én örömmel járok.
A fiam főleg nyelvtanulással vagy aktuális irodalmi-történelmi témákhoz keres olvasnivalót, gyakran bedobja a hónap közben kiolvasott köteteket is, ha arra jár. Örülök, hogy olvas, sokszor, ha itthon vagyunk is, délután órákig elvagyunk a nappaliban, kanapén, szőnyegen és olvasunk egymás mellett.
Remélem, sokáig így marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!