Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is így nőtt fel a 2000-es...

Más is így nőtt fel a 2000-es években?

Figyelt kérdés
Arra a generációra gondolok (Gen Z) akik már amerikai befolyás alatt nőttek fel: Rajzfilmektől kezdve (Cartoon Network) a filmcsatornákon át, (TCM, MGM), zenékig (MTV) minden az USA-ból érkezett, magyar tartalommal a nyelven kívül keveset érintkeztünk. Általános iskolában az akkori baráti körrel nagyon vártuk ki nyeri a 2008-as választást, tartottuk július 4.-ét stb. a hálaadás pl. még minden évben meg van tartva a családdal. Nem tudom, hogy ez elszeparált eset, vagy sokakat érintett, de a mai napig nagyon idegen Magyarország, és az emberek.

szept. 19. 23:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

De a halloween nem amerikai.

szept. 20. 09:40
 12/24 anonim ***** válasza:
15%
Én is így vagyok, hogy az amerikai multikulturális társadalmat és a demokratákat jobban szeretem, mint a fasiszta Magyarországot
szept. 20. 17:13
 13/24 anonim ***** válasza:
67%
Semelyik általad leírt tartalmat nem néztem gyerekkoromban, arról a két csatornáról most sem tudom, eszik-e vagy isszák. MTV szerintem nem is volt fogható, a Cartoon Network-öt meg utáltam, pár barátom nézte, de érdekes módon ettől még nem felejtették el, hogy magyar gyerekek. Néztem persze amerikai meg más külföldi meséket, de szinkronnal (akkor még nem volt divat a mai fenenagy “a teljesen magyar, beszélni épphogy tudó kiscsoportos is angolul nézze a Hamupipőkét” agymenés), abban meg magyarul beszélnek. Miért érdekelt volna ettől gyerekként, kiskamaszként a hálaadás meg ilyenek? Max ha a mesében láttam, megkérdeztem, hogy ilyenkor ott mit ünnepelnek, szüleim elmondták, hogy ott ez a szokás, nálunk meg más ünnepek vannak és kész.
szept. 20. 17:59
 14/24 anonim ***** válasza:
27%
Mindegy az amcsik mit mikor ünnepelnek. Putyin és Észak korea szétkapja őket. kb 50 év és Usa mítosz lesz, mint Atlantisz.
szept. 20. 20:17
 15/24 anonim ***** válasza:
52%
előbb lesz Észak-Koreában demokrácia minthogy az USA mítosz legyen
szept. 20. 20:58
 16/24 anonim ***** válasza:
28%

Az utolsónak igaza van. Az USA mindig is létezni fog.

Élhen, Amerika, éljen a demokrácia, éljenek a demokraták

szept. 20. 21:30
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
#3, jó korán beszivároghatott, mert nagyapám már velem is kerestetett tojást a kertben, amit a húsvéti nyuszi tojt. '95-ös évjárat vagyok, ez valamikor óvodáskoromban volt. Persze lehet, hogy látta valami filmben, aztán úgy volt vele, hogy jó játék lesz az onokának, de emlékeim szerint leginkább nagyanyám uralta a távkapcsolót, és leginkább dél-amerikai szappanoperákat néztünk. Egyszer találtam egy kismacskát, hazavittem, Bella de la Rosa Montiel-ről neveztem el Bejjának, szóval azt hiszem, ez nagyobb hatással volt rám, mint Hollywood meg az USA popkultúrája.
szept. 21. 02:24
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem találkoztam ilyennel, illetve ebből rám csak a Cartoon Network nézése igaz, pedig szintén a 2000-es évek elején voltam gyerek.
szept. 21. 20:57
 19/24 anonim ***** válasza:
Trump and 74,2 million other Americans liked this.
szept. 23. 21:44
 20/24 anonim ***** válasza:
84%
kíváncsi lennék hogy Trump evett-e már gulyást és sajtos-tejfölös lángost
szept. 23. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!