Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetne leszoktatni...

Hogyan lehetne leszoktatni valakit erről a korea/kpop függőségről?

Figyelt kérdés

Anyám aki már 50+ rá van függve ezekre már több mint 1 éve de BETEGESEN!

Youtube-on reggeltől estig szól ez a karattyolás (de tényleg reggeltől estig!). Filmeket is csak koreait hajlandó nézni azóta azt mind1, hogy milyen műfaj, eddig a horror vagy ez a trancsírozós morbid szóba se jött nála rosszul volt tőle, most azt is megnézni, ha nincs más.. mert hát koreai meg az egyik kedvenc színésze benne van stb…

Kajákat is úgy főz, úgy fűszerezi mint amit ott lát. Eddig a csípős se játszott nála most meg néha olyan csípősre csinálja a kaját ami már nekem is sok (pedig én aztán szeretem a csípős dolgokat).

Ruhát, táskát is olyat vesz amin a kedvenc együttese logója van.

Beszélni se tud másról nagyon csak ezekről. Szidni nem szidhatod ezeket mert neki áll veszekedni, néha meg se mondod milyen nemű az a ferdeszemű és ha rosszul mondod a nemét akkor is kiakad.

Szóval teljesen kifordult magából. Mint valami elvakult szektás hívő, számára más sem létezik ezen kívűl manapság.. Már többen is mondtuk neki, hogy beteges szint már ez de nem érdekli csak beduzzog. De már mindenkit idegesít ez a hatalmas beteges rajongása…

Mit lehetne tenni szerintetek? Ez már nem normális amit művel…

szept. 15. 13:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
20%
50+ azt írtad tehát nem fiatal, lehet kapuzárási pánik de agydaganat is! de az is lehet hogy csak szimplán nagyon-nagyon megszerette és ti látjátok szélsőségesnek! mindenesetre én a biztonság kedvéért elvinném orvoshoz
szept. 15. 13:58
 2/14 anonim ***** válasza:
80%
Én örülnék neki, ha anyámnak lenne hobbija. Bárcsak elmélyülne valamiben.
szept. 15. 14:08
 3/14 A kérdező kommentje:

Ez inkább már pszichiátriai eset.

Nem hiszem, hogy a folyamatos zenehallgatás (ugyan az az 5-6 dal) és a tv nézés hobbi lenne…

szept. 15. 14:15
 4/14 anonim ***** válasza:
77%

Add nekem, "örökbefogadom". 😂 jó az ízlése.

Az enyém sajnos Zámbó Jimmy mániás.

szept. 15. 14:20
 5/14 anonim ***** válasza:
81%
Javasold neki, hogy tanulja meg a koreai nyelvet. Még hasznos is lehet. Elutazhattok Dél-Koreába és nem lesznek nyelvi problémáitok. 😉
szept. 15. 14:29
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

“Nem hiszem, hogy a folyamatos zenehallgatás (ugyanaz az 5-6 dal) és a tv nézés hobbi lenne”

Édesem, te hol élsz? A legtöbb embernek ezek a hobbijai, vagy minimum ezek.

De van, akinek még ezek sem, már az is jó, hogy legalább van saját ízlése és kedvenc előadói, mert sokan csak gondolkodás nélkül hallgatják a rádiót és nézik a TV-t, azt hallgatják és nézik, ami épp megy.

Egyébként abszolút nem értem, mi a problémád. Bánt ezzel valakit? Zavar? Neked nincsenek kedvenc előadóid vagy témáid?

Képzeld, nekem gyerekkorom óta nagyjából ugyanazok a kedvenc előadóim, ugyanazok a kedvenc filmjeim, és anyámmal együtt ugyanazt a 10 filmet nézzük újra állandóan. És akkor mi van? Néha megnézünk egy új filmet, de attól se lesz olcsóbb a kenyér.

Nekem is megvannak a kedvenc színészeim, és általában azokat a filmeket nézem, amikben valamelyikük szerepel, mert azok érdekelnek.

Megvan a kedvenc franchiseom is, és állandóan olyan kiegészítőket/tárgyakat veszek, amik ennek a merchei. Nem hinném, hogy ezzel bárkinek ártanék, és senkire nem erőltetem rá, de én hadd vegyek már olyan cuccokat, amik nekem tetszenek.

szept. 15. 14:34
 7/14 anonim ***** válasza:
84%
Hagyd békén anyádat.
szept. 15. 14:57
 8/14 anonim ***** válasza:
81%
"A hiba az ÖN készülékében van."
szept. 15. 14:59
 9/14 anonim ***** válasza:
82%
Nem lehet és nem is kell "leszoktatni" erről senkit.
szept. 15. 16:41
 10/14 anonim ***** válasza:
69%
Mindenkinek más a hobbija. Neki ez. Max. annyit mondanék neki, hogy nem vagyok hajlandó nála enni és beszélgetni vele, ha ehetetlen ételt készít és nincs más témája. Amúgy meg te sem vagy jobb ezzel a látens homofób ferdeszeműzéssel és felszínes dolgokon való picsogással (ki a f...t érdekel, milyen a ruhája? jobb lenne otthonka baboskendővel vagy fosszínű nadrágkosztüm? mert az, amit egy trú 50es hord?)
szept. 16. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!