Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mire összpontosítsak inkább?...

Mire összpontosítsak inkább? (Hosszú)

Figyelt kérdés

Sziasztok. A lényeg az, hogy most lettem egyetemista, voltam már gólyatáborban is, és tudtam ismerkedni több-kevesebb sikerrel. Alapból nekem az ismerkedés nem az erősségem, mert igazából haverokkal nem igazából tudtam eljárni bulizni, vagy nem tudom hova. Ők nem voltak ilyenek akkor szerintem, szóval a szociális készségeim eléggé rosszak. Ráadásul nem vagyok igazán intelligens srác, úgy érzem, hogy a többiek okosabbak, intelligensebbek nálam. Vannak olyan emberek akik orvosnak akartak volna menni, de nem volt elég pontjuk, vagy volt elég pontjuk csak lehet, hogy pénz nem volt elég oda. Én általánostól kezdve középiskoláig úgy éreztem, hogy tudásilag le vagyok maradva a többiektől. Az érzelmi intelligenciám jobb (szerintem), bár nem nagyon tudom kezelni az érzelmeimet, viszont át tudom látni némely ember helyzetét, bár függ attól, hogy mennyire tapasztaltam meg az adott helyzetet. A logikai készségeim is hiányosak. Egyszerűen amikor beszélek emberekkel, nem mindig értem mit mondanak. Olyan logikailag összetetten beszélnek, hogy én nem tudom követni a gondolkodásmenetüket. Nem is igazán merem kérdezni, hogy meg-e ismételné, vagy le-e egyszerűsítené nekem az elhangzottakat, mert hát gondolná milyen hülye vagyok igazából.

Sokszor azt se tudom mit mondjak az adott kérdésre, vagy arra amit mondott, mert nincs nagyon ismeretem vagy igazából fogalmam nincs. Vagy szimplán ami alapvető tudás lenne, azt nem merem megkérdezni, hogy most mit jelent, mert mit gondolna rólam.

Voltak óráim már, és egyszerűen nem igazán tudtam felfogni amit mondott a tanár/professzor, de nyilván próbálok kérdezni, és kollégiumba is próbálom belefektetni a kellő energiát a megértéshez, de viszont zavaró, mert legalább is én azt látom, hogy a többieknek nem okoz gondod a megértése.

A személyiségemről meg: Nem vagyok könnyű személyiség, vannak hangulatingadozásaim, makacs is tudok lenni, nehezen viselem a kritikát, illetve talán picit komolyabb személyiségem van,szerintem, bár nem tudom miben nyilvánul meg az...

Rájöttem, hogy ahogy társalgok az emberekkel, hogy nekem nincs igazán jó humorérzékem, mármint nem vagyok vicces, viszont a viccet megértem.

Volt egy tanulmány miszerint a nő elé férfi képeket helyeztek. Volt olyan aki jóképű és volt aki átlagos kinézetű, szóval mindenféle információ nélkül a jóképű fickók győztek. Majd a fickók mellé tulajdonságokat helyeztek, mint pl.: Aki átlagos kinézetű fickó volt, és okos,vicces volt, az már úgy befolyásolta az eredményt. Jobban hajlottak a nők a kevésbé jóképű de jó humorú, személyiségű férfiakhoz már, mint azokhoz a jóképű fickókhoz, akiknek nem voltak nagyon olyan tulajdonságai, ami a nőnek tetszhet.

Az első számú tulajdonság ami a nő tetszését megnyerte az a humor volt. Szóval én nem tudom mi tévő legyek ,mert haverok is mondták, hogy nincs igazán olyan jó humorérzékem. Barátságokat, párkapcsolatokat teremteni könnyebb humorérzékkel, mert mindenki életében vannak szürkébb vagy rosszabb napok, és egy jó humorú ember azért segíthet a rossz kedv ellen, illetve oldani a hangulatot.

Én relatíve bölcsebbnek mondanám magamat, mint okosabbnak. Volt olyan akivel témákról beszéltem, és azt mondta, hogy bölcs meglátás, de nem egyszer hangzott el, szóval erre következtetek.

Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett, a humorról akartam beszélni, de hát úgy éreztem, hogy igazából ki kell ezt adnom, írnom magamból.

Hálás lennék a segítségért, viszont aki nem hajlandó segíteni, annak is ugyanúgy szép napot kívánok.

22 F

szept. 14. 15:13
 1/2 anonim ***** válasza:
Inkabb menj dolgozni valahova
szept. 17. 06:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Most igazából mi is a bajod, mibe kéne segíteni?
szept. 17. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!