Ha a covid elleni oltás ellenesek azért nem veszik fel az oltást, mert sokáig akarnak élni, akkor miért isznak néha alkoholt, kólát? Miért?
Ez az oltás téma már annyira lejárt lemez egyébként. Keress más témát kérdező.
De hogy a kérdésedre is kapj választ, én pl feleslegesnek tartottam, kb 2-3 napig folyt az orrom mikor elkaptam pár éve, a megfázásaim durvábbak. Emelett kísérleti nyúl sem akartam lenni.
Képzeld el, hogy van egy kis csoport aranyos mókusok, akik nagyon szeretnek makkot gyűjtögetni az erdőben. De ezek a mókusok hallottak valami furcsa hírt: azt mondják, hogy ha túl sok makkot gyűjtenek össze, akkor kevesebb idő marad játszani a fákon. Emiatt néhányan úgy döntenek, hogy kevesebb makkot szednek.
De közben, amikor senki sem figyel, ezek a mókusok néha megesznek egy-egy nasit, ami nem is makk – mondjuk egy kis csokit vagy egy csepp mézet. Pedig tudják, hogy ettől lehet, hogy elhíznak, és nem lesznek olyan fürgék, mint máskor.
A helyzet az, hogy a mókusok nem mindig gondolkodnak logikusan. Néha valamitől tartanak, amit nem értenek teljesen, de közben más dolgokat, amik nem is annyira jók nekik, mégis megtesznek, mert azok rövid távon boldoggá teszik őket.
Ugyanígy vannak az emberek is, akik nem akarják beadatni az oltást, mert félnek a következményektől, de közben más dolgokat, például alkoholt vagy kólát fogyasztanak, ami szintén nem a legegészségesebb. Az emberek (és a mókusok) néha nem teljesen következetesek a döntéseikben, mert bizonyos szokásokhoz vagy örömforrásokhoz ragaszkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!