Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sokan miért nem vállalják az...

Sokan miért nem vállalják az arcukat, amikor a híradó megkérdezi őket valamiről?

Figyelt kérdés

Na persze nyilván nem érintettéként valamiben, hanem szemtanúként/harmadik személyként értem a kérdést. Pl. megkérdezik őket, hogy mit láttak az utcában történt közlekedési balesetből, vagy mit hallottak a településen történt bűncselekményről. Vagy amikor csak általánosan mondanak valamit (pl. sokan szoktak száguldani ebben az utcában, régóta balesetveszélyes ez a fa/épület/kerítés/akármi, stb.) tehát ilyen semleges dolgokra.

És ahogy nézem az RTL/TV2 híradót, gyakran az ilyen általános, kevésbé érzékeny dolgokkal kapcsolatos megkérdezésnél is "kérte, hogy az arcát ne mutassuk"

Az ilyen közömbös, vagy általános dolgokat miért nem vállalják fel arccal? Mindenki fél mindentől, mint a tűztől? Vagy külsőleg nincsenek éppen felkészülve a szereplésre (pl. nincsenek kisminkelve, megfésülködve, megborotválkozva, stb.) ?

Vagy teljesen más oka van?

Kíváncsi vagyok.

szept. 4. 10:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nagyon gyakori, hogy az elkövetők bosszút állnak a szemtanúkon (durvább esetekben megtámadják/megölik őket). Még a szimpla tárgyalásokon való tanúskodás is kockázatos lehet, nem, hogy a TV-ben való szereplés.
szept. 4. 16:44
 12/14 anonim ***** válasza:

10 pontos kérdés:

Van, aki a régi rendszerben él, így felszólalni csak a "kerítés" mögött mer; van, aki az esetleges retorziótól/bosszútól fél, ami érthető, mert a net nagyon gyors... Van, aki alapból félős.

szept. 4. 18:03
 13/14 anonim ***** válasza:

Én vállaltam az arcom és a véleményem, mikor utca embereként kérdeztek valamiről, és 10 évvel később is előkerül. Engem nagyon nem zavar, hogy mémeket gyártanak arról, hogy miket mondtam 2013-ban, 19 évesen, mert igazából nem változott a véleményem, de megértem, ha valakit zavarna, és ha valaki nem akarja kitenni ennek magát.

Töb munkahelyem volt már azóta, mindegyiken előkerült egy ponton. Ami a nézőknek egy perc, az a videó alanyát egész életében követni fogja.

szept. 4. 18:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Mert a mai világban nem sokan mernek arcot felvállalva olyan véleményt mondai, amivel sokan nem értenek egyet. Félnek, hogy esetleg bántalmazva lesznek, vagy lejáratva. Sajnos sok ehhez hasonló hely van az interneten, és sajnos nagyon sokan használják is.
szept. 4. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!