Buta emberek szerethetnek olvasni?
Ez attól is függ, hogy mit olvas.
Ha tudományos könyveket, akkor idővel nyilván okosabb lesz, ha viszont mangákat vagy ifjúsági irodalmat, akkor csak a szőkincse, nyelvi késségei fognak fejlődni.
Egyébként attól még, hogy valakinek a lexikális tudása nem kiemelkedő, vagy esetlet nem logikai beállítottságú, attól még nem buta.
Akkor lenne buta, ha nem fogná fel a körülötte lévő világ működését, nem tudna alkalmazkodni, egyszerű feladatokat elvégezni.
A buták is szerethetnek olvasni.
Nekem volt egy ismerősöm, 50+-os 0-24 berúgott alkoholista emberke. Apám mondta, hogy az a csávó havonta 5-6 könyvet elolvas és nagyon művelt. Soha nem láttam józanon életemben, mindig totál részeg, nem gondolnám róla még azt sem, hogy újságot olvas, nemhogy könyveket, főleg ennyit.
Most aki folyamatosan csak szakácskönyveket olvas, ő lehet nagyon ügyes a konyhában, de ettől még simán lehet laposföldhívő is, tehát buta mint a főd.
Én is ismerek olyan embert, aki sokat olvas, de bizonyos dolgokban, pl ő a pszichológia területén, eléggé el van maradva. A romantikus regények olvasása nem tesz mindentudóvá is.
Alábecsülhetted az intelligenciáját, nem biztos, hogy annyira jó emberismerő vagy, az sem, hogy ő jól meg tudja mutatni, ami ő belül.
Illetve létezik olyan szórakoztató sekélyes irodalom akármelyik műfajban, romantikus, vagy horror, sci fi- szóval maga az olvasás nem garancia az okosságra sem. Az már többet elárul róla, hogy mit olvas, milyen típusú könyveket, szerzőket kedvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!