Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gyerekes emberek többre...

A gyerekes emberek többre tartják magukat a gyerekteleneknél?

Figyelt kérdés

Nem mindenkire igaz, de azért általában megfigyelhető, hogy úgy tartják az "az élet rendje", hogy valakinek legyen gyereke, sokak szerint anélkül nem teljes az élet. Meg alapból komolytalannak tartják azokat, akik nem házasodnak meg és nem vállalnak gyereket, mint akik nem ugrottak meg egy lépcsőfokot és visszamaradtak a fejlődésben.

Közbeszédben meg hírekben is mindig kihangsúlyozzák ezt, hogy xy kétgyerekes családapa vagy munkahelyen is sokszor szóba kerül ez, hogy ha túlórákat kéne vállalni kérdezés nélkül a gyerektelenre gondolnak először. Mondjuk biztos több kihívással jár a gyerekes életforma, de emberi minőségben nem kevesebbek a gyerektelenek sem szerintem.

aug. 29. 17:26
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%

20: Azt ugye tudod hogy az emberek 0.021%-ával példálozol? (Magyarországon)

Sok pedig csak a kísérletig jut ami megint csak egy játszma szokott lenni, valójában esze ágába sincs TÉNYLEG megölni magát.

És nem tagadtam hogy nem létezik olyan hogy rosszabb élni mint meghalni, olyankor meg is szokták tenni ha van lehetőségük rá. Azt írtam hogy aki lélegzik, az folyamatosan igent mond az életre, tehát valójában jobb neki élni mint nem, és ha az ellenkezőjét mondja akkor az csak egy játszma része, tehát hazugság.

szept. 4. 13:08
 22/25 anonim ***** válasza:
szept. 5. 11:32
 23/25 anonim ***** válasza:

A halálozás 1%-a...

...és hány van, akinek nem sikerült éppen?

... hány olyan, aki éppen nyuszika...?

Az én környezetemben s családomban mindenesetre elég sok van, bár itt a Dél-Alföldön amúgy is elég gyakori volt már régen is, hogy felkötötte magát valaki...

https://www.youtube.com/watch?v=JXe0A1Xtkfk

szept. 5. 11:35
 24/25 anonim ***** válasza:
... szerinted játszma... szerintem meg egyszerűen korlátolt vagy.
szept. 5. 11:36
 25/25 anonim ***** válasza:
0%

Én az éves statisztikából hoztam ki a 0.021%-ot. Ha 0.9% az össz halálozásból, akkor is 99.1%-a az embereknek akik másban halnak meg, mert amúgy élni szeretnének. Még mindig a marha nagy többség, és te még mindig kevesebb mint 1%kal példálozol.

És fordítva is lehet nézni a "kísérletet": hányan haltak meg úgy vajon hogy csak figyelemfelkeltésből kísérelték meg de végül túl jól sikerült?

A "nyuszik" meg simán az élni akarók közé tartoznak mert a félelem is csak egy tényező. A biogép az összes paraméter alapján azt mondja olyankor hogy jobb élni mint nem. Inkább folytatja mint nem. Az hogy te nyuszinak nevezed, a tényen mit sem változtat. Az csak egy címke.

De amúgy nem is értem ez most hogy jött ide? Az élet ajándék, amiért hálás lehet mindenki a szüleinek, még akkor is ha csak annyit tettek hogy megcsinálták. OK, van az a 0.9% akinek balul sült el. Akkor a 99.1% se legyen hálás?

Még ha borzasztó szülei is vannak az embernek, akik sok szenvedést okoztak, mégis az összes örömteli pillanat se lehetett volna nélkülük! Az a szenvedés volt akkor az öröm ára. Csak ha szülő okozza akkor van kire fogni, ha meg magad vagy más akkor az életre vagy másra foghatod. A lényeg ugyanaz, az életnek MINDIG szenvedés az ára, ezt már Buddha is megmondta. A szenvedés konkrét formája már részletkérdés, kvázi véletlen.

Ha meg nem vagy hálás az életedért, morogsz egész ittléted alatt meg kattog az agyad azon hogy ki a hibás a szenvedésedért, akkor ezzel telik el az egész, és életed végén jössz csak rá hogy elfelejtetted élvezni, pedig bőven lett volna örülnivalód is, csak arra nem is figyeltél.

Igazából csak mi vagyunk a hibásak és mindig dönthetünk másképp.

Még a koncentrációs tábor szörnyűségei között is voltak akik képesek voltak szinte extatikus örömöt érezni a leghétköznapibb dolgokban: egy falat kenyérben, egy kedves szóban, másokon való segítésben stb.

szept. 5. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!