Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ez? Csak a munkámat...

Miért van ez? Csak a munkámat végzem, mégis olyan hálásak tudnak nekem lenni az emberek csak azért, mert mosolygok, vagy precíz vagyok. Ki vannak éhezve az emberek a kedvességre?

Figyelt kérdés

Nőtől és férfitól is egyaránt jönnek a visszajelzések. (Tehát nem kell mögé látni semmit.)

Van hasonló tapasztalatotok? Idegenekre voltatok már ilyen hatással, hogy nem tudtad hova tenni, hogy visszajött és megköszönte a kedvességedet?

Üzletben dolgozom egyébként.

Hasonló tapasztalatok, akár a kiszolgáló, akár az ügyfél oldaláról?

aug. 25. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én általában nagyon hálás vagyok, ha valaki normális velem, mivel ebben a városban legtöbbet az ellenkezőjét tapasztalom.
aug. 25. 16:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sokunknak volt már sok rossz tapasztalata bunkó ügyintézővel, pénztárossal, eladóval, pincérrel, futárral, vagy ha nem is volt bunkó, lehúzott az életről az egykedvű hangjával és életunt, mogorva arcával. Ezért felüdülés mikor kedves, mosolygós emberrel akad dolgunk. Nekem konkrétan feldobja a napomat ha hivatalos helyen tényleg kedves, életvidám, segítőkész az ügyintéző, vagy ha rendelek egy csomagot, kedves a futár, vagy ha csak a boltban a pénztárosnak nem olyan a tekintete, mint aki 5 perc múlva félrevonul felakasztani magát... Egyszerűen feltöltik az embert az ilyen dolgok, mikor valakinek pozitív a kisugárzása, de tényleg néha az is elég, hanem érzed azt, hogy már a tekintetével dementorként szívja ki belőled az életet.

Szóval szerintem ezért. :D

aug. 25. 17:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert nagyon sokuknak lehetett már pocsék tapasztalata ügyintézőkkel, eladókkal, pénztárosokkal, meg igazából olyan helyen dolgozókkal, akik állandóan vendégekkel, ügyfelekkel, szolgáltatást igénybe vevőkkel kommunikálnak, dolgoznak. Sokan, akik ilyesfajta helyeken dolgoznak, befásultak, bunkók/nyersek, kiégtek, nem tudnak jól és kedvesen, mosolyogva kommunikálni az emberekkel, és akadnak azért olyanok is, akik bakiznak is. Ami bár kellemetlen, sajnos bárkivel megeshet, azonban az nem mindegy, a hiba hogyan és mint oldódik meg, közben mennyire bunkó az ott dolgozó.

Szóval manapság elég ritka az olyan munkaerő, aki kedves, őszintén tud mosolyogni és mellette még jól is dolgozik.

Dolgoztam hotel recepcióján, ahol mások szerint én mosolyogtam a legőszintébben és a legtöbbet. Vendég, munkatárs is ezt mondta, szóval nem légből kapott kijelentés. De a lényeg, hogy sosem felejtem el, amikor már végeztem aznapra, nem volt rajtam az egyenruhám, hanem az utcai, közben a recepcióban meg bent állt 3 kollégám, teljes "pompában". Ketten telefonon matattak (egyik sem volt munkahelyi), egyikük épp nem csinált semmit, én pedig egy mappába pakoltam be a papírjaim. És négyünk közül hozzám jöttek sorba a vendégek kérdezni, segítséget kérni, ami nagyon jó visszajelzés volt:)

Meg az ott töltött idő alatt is többen megjegyezték, hogy ketten nagyon kedvesek, mosolygósak voltunk a recepción. A részükről kedves gesztus volt, de nekünk komolyan sokat jelentett és még most is, évekkel később is, nagyon jó érzés.

aug. 25. 17:50
 4/7 A kérdező kommentje:

Nálam odáig ment a hála, hogy ajándékokat is kaptam. Vagy spontán, vagy visszajöttek.

Megtartottam őket emlékbe.

Vagy megettem :)

aug. 25. 19:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez annyira szép dolog, látod bár ilyen lenne a világunk. :D Bár mindenki mindenkivel kedves lenne és azt kapná vissza. :) El is kezdek egy kedvesség láncot jó kívánságokkal. :D Következő válaszolónak legyen csodaszép estéje és nyugodt éjszakája! :D
aug. 25. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor gyors próbálok a következő válaszoló lenni! ;D

A kérdésre pedig: én is üzletben dolgozok. Szerintem amúgy nagyon én központú lett az emberek zöme. Sok a megsavanyodott, csak azért megy be dolgozni mert muszáj dolgozó. Így ha kicsit kedves vagy már, néha nagyon díjazzák. Én is kaptam már ajándékokat is és sokszor nem értettem hogy mire fel! Meg jó mikor visszatérő vásárló keres emgem hogy aki utoljára kiszolgálta tőle érdeklődne!:⁠-⁠)

aug. 25. 19:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Lényeges a külalak, a nem, a hangszín, a segítségadás, a környezet (falu, tanya esetében könnyebb az ilyen, mint egy nagyvárosban).
aug. 25. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!