Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Le lehet szokni egyik pillanat...

Le lehet szokni egyik pillanatról, a másikra, a függőségekről?

Figyelt kérdés
Pl, ha valaki minden nap iszik, és dohányzik, de eldönti hogy holnaptólópl nem iszok, és nem dohányzok, ezt betudja tartani az ember?

aug. 22. 12:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen típusú leszokás (száraz de ehhez még nagyobb akaraterő és kitartás kell, mint egyenletesen csökkenteni az adagokat, hogy lassan hozzászokjon a szervezet az elvonáshoz. Van az a szintű súlyos függőség is, ahol a drasztikus megvonásnak komoly egészségügyi következményei lesznek (pl. alkoholmegvonásnál epilepsziás roham).
aug. 22. 13:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel fejben dől el, igen. Az elvonási tünetekre kell odafigyelni, és azokat ésszel kezelni, sokszor veszélyes is lehet azonnal megvonni. Minél durvább a szenvedély, annál fokozatosabban kellene, de aki hobbicigis, simán abbahagyja egyik percől a másikra is.
aug. 22. 13:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

az csakis az egyénen múlik és azon, hogy mennyire határozott a döntése.

én 2 éve döntöttem úgy, hogy lerakom a cigarettát, és bár azóta is hiányzik, tartom magam az akkori döntésemhez.

aug. 22. 13:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak ugy lehet.
aug. 22. 13:07
 5/10 anonim válasza:
100%

Dohányzásról máshogy nem is nagyon lehet. A nikotin max. 48 óra után távozik a szervezetből, utána már csak a pszichés függőséget kell legyőzni, rutinokat megváltoztatni, ez csak akaraterő kérdése. De erre "meg kell érni", ha nem elég erős az elhatározás, könnyű visszaesni, aztán még emiatt is sz*rnak érzed magad, kínzod magad a kudarcra ítélt próbálkozásokkal.

Alkohol már kicsit bonyolultabb téma, van az az alkoholizmus, amit így abbahagyni akár életveszélyes is lehet, és nem is kell feltétlenül totál beállni minden este hozzá, csak megfelelő toleranciával annyit inni, hogy másnap egyszerűen ne működj a reggeli ráivás nélkül. Alkoholnál a függőségtől függően lehet érdemes orvosi segítséget, tanácsot is kérni, illetve ott is baromi nagy akaraterő kell, meg persze életmódváltás, mert ha csak annyit változtat az ember az életén, hogy nem iszik, minden más marad, amilyen volt, akkor újra inni fog.

aug. 22. 13:09
 6/10 anonim ***** válasza:
A cigit 2 hónapja tettem le. 20 év után. Még, mindig nehéz. Alkohollal nem volt dolgom. Viszont, ott vigyázni kell, mert az elvonási tünetek brutál erősek lehetnek. Természetesen függ az alkoholizmus mértékétől.
aug. 22. 13:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Főleg úgy lehet, mert amíg csak a mennyiséget veszed vissza, addig nagyon könnyen visszaszokhatsz. Persze akkor is, ha teljesen leszoktál.
aug. 22. 15:26
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sikerült. Napi 4-6 sört ittam és Frontin/Rivo, azaz mindig volt valami még estére. Hát eleinte nem nagyon aludtam, meg a lakásból se mertem kimenni, nehogy alkoholt vegyek, inkább éheztem... De pár nap alatt rendbe jöttem.
aug. 22. 20:47
 9/10 anonim válasza:
100%
Hű, gratulálok! Én gyógyszert soha nem szedtem, de volt egy több évig tartó időszak, amikor napi egy üveg tömény, néha literes kiszerelés. Ha két napig nem ihattam, egy napot hidegrázva remegtem, a második nap kába és fáradt voltam, természetesen a pia miatt étvágyam sem volt, tropára ment az immunrendszerem, többet voltam náthás, mint nem, mindig fájt valamim. Baromi nehéz volt kijönni belőle, és nem az alkohol letételével kezdődött, hanem minden más probléma rendbetételével.
aug. 22. 21:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egyik napról a másikra voltam kénytelen letenni az italt egy betegség miatt. Ha nem rakom le, most lehet, hogy nem írok ide.
aug. 22. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!