"Hatrafele" szivom es nyelem a taknyomat. Lehet ebbol bármi bajom?
Hatrafele" szivom es nyelem a taknyomat. Lehet ebbol bármi bajom?
Nem ajánlott hátrafelé szívni és nyelni a taknyot, mert ebből lehetnek egészségügyi problémák:
**Légúti irritáció és fertőzések**
- A takony hátrafelé szívása és lenyelése irritálhatja a torkot és a légcsövet.[2]
- Ez köhögést, torokfájást, rekedtséget okozhat.
- A lenyelt takony táptalajt biztosíthat a baktériumok és vírusok szaporodásához, megnövelve a légúti fertőzések kockázatát.[2]
**Emésztőrendszeri panaszok**
- A takony lenyelése extra terhelést jelenthet az emésztőrendszer számára.
- Hányingert, hasi diszkomfortot, puffadást okozhat.[2]
- Hosszú távon gyomorhurutot, gyomorfekélyt eredményezhet a megnövekedett gyomorsav termelődés miatt.
**Orrdugulás és arcüreggyulladás**
- Ha az orrváladékot nem fújjuk ki rendesen, az orr és az arcüregek eldugulhatnak.
- A pangó váladék megfelelő táptalajt biztosít a kórokozók elszaporodásához.[2]
- Ez orrduguláshoz, arcüreggyulladáshoz vezethet.
A leghelyesebb, ha zsebkendőbe fújod ki az orrodat, nem pedig lenyeled a taknyot. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak, érdemes orvoshoz fordulni, hogy kizárjuk a komolyabb betegségeket és megfelelő kezelést kaphass.[2]
Citations:
[1] Gutenberg [link]
[2] Mi lehet a bajom? [link]
[3] Szerintetek lehet ebből bármi komolyabb? [link]
[4] „Kiindulva a lelkesedésünkből, ebből még bármi lehet”- Positive Mental Attitude-kislemezpremier | Nuskull Magazin [link]
[5] A kuflik és az akármi – Ebből még bármi lehet! - Bonusz Brigád [link]
[6] Ebbõl még bármi lehet: a koszovói hadsereg megindult Szerbia felé [link]
[7] Megtehetem-e, vagy ha kiderül ebből bajom lehet? Mit tanácsolnátok? 32/N https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
[8] Ebből még bármi lehet – „portré” a székesfehérvári Vörösmarty Színházról | Magyar Narancs [link]
Nem szandekos, csak hatrafolyik. Tudom hogy gusztustalan dolog. Kellemetlen errol beszelni,de valamikor meg kellett kerdeznem.
Bocsi a kifejezesert,de van hogy olyan zoldes gusztustalan trutyit kohogok fel reggel. Ez ennek a kovetkezmenye lehet? Hogy lehet errol leszokni?
Én zsebkendőbe szoktam kiköpni, vagy kimegyek a mosdóba.
Nem jó lenyelni az orrváladékot, kikészíti a gyomrodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!