Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Férjezett nők, ti hogyan...

Férjezett nők, ti hogyan vettétek fel a férjetek nevét?

Figyelt kérdés

Vagyis házasság után mi lett a nevetek?

pl. Luc Gizi hozzámegy Nyúl Bélához, a példa szerint te az alábbiak közül hogyan használod a nevedet:

1. Luc Gizi (vagyis megtartottad)

2. Nyúl Béláné Luc Gizi

3. Nyúlné Luc Gizi

4. Nyúl Béláné

5. Nyúl-Luc Gizi

6. Luc-Nyúl Gizi

7. Nyúl Gizi

8. Valami más

aug. 15. 12:50
 1/6 A kérdező kommentje:
(sajnos még nem tudok szavazást kiírni)
aug. 15. 12:50
 2/6 anonim ***** válasza:
72%
A második.
aug. 15. 12:55
 3/6 anonim ***** válasza:
5. De megbántam. Munkám miatt sokat kell aláírnom, rohadt hosszú lett így és eleve a saját vezetéknevemet és keresztnevemet is minden egyes alkalommal pontosítanom kell hivatalos ügyek intezésénél, mert mindkettőben van egy betű, ami félreérthető. A férjem vezetéknevével lett egy harmadik betűm amit mindig ki kell javítattnom és külön szólni kell, hogy kötőjellel írom. Közben elváltam és visszavettem a lánykori nevem, de így is megy a macera minden alkalommal még a rohadt postán is, hogy betűzzem. Lehet nevet változtatok Kovács Máriára.
aug. 15. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Még csak eljegyzés volt, esküvő majd nemsokára, de megtartom a lánykori nevem, semmilyen formában nem változtatok rajta.
aug. 15. 13:04
 5/6 anonim ***** válasza:

1. Megtartottam a születési nevem.

A -né eleve kizárt volt, a férjem külföldi, hülyén is hangzana úgy. De egyenként sem akartam volna úgy. Náluk a 7-es verzió a klasszikus, de gyakori a kötőjeles is, és sokan már sehogy nem veszik fel a férjük nevét.

Én úgy voltam vele, hogy van saját nevem, eddig is úgy hívtak, ez után is úgy fognak hívni. Mondjuk ha külföldön vagyunk, sokszor rámaggatják a férjem vezetéknevét, mert az enyémmel nem nagyon tudnak mit kezdeni (hosszú is, ü betű is van benne), nem zavar igazán, de el szoktam mondani, hogy nem úgy hívnak, de ha nagyon nem tudja kimondani, ám legyen.

aug. 15. 14:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Megtartottam, 40+ évig úgy hívtak, bármennyire is szeretem a férjem, nem akartam megváltoztatni, a járulékos maceráról nem is beszélve. Egyébként is csak a gyerek miatt házasodtunk (lombik), nem egy papír tart minket össze, sok mindenen túl vagyunk már. A gyerekkel jól kicsesztünk, kötőjelesen kapta a nevünket, az én vezetéknevem 6 betűs, a férjemé 8... :D
aug. 15. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!