Van olyan ismerősötök barátotok, aki burkoltan, de szereti tudatni, hogy ő többet keres nálatok?
Nektek nem szokta elrontani a kedvetek?
Hogy reagáltok ezekre?
Én egy olyan térségből származom, ahol senki sem csinált titkot abból, hogy mennyit keres. De komolyan, senkinek nem volt szégyen érzete. Nem azt mondom, hogy mindig mindenki őszinte a keresetével kapcsolatban, van aki többet mond mint amennyit keres (hogy vagánykodjon), van aki kevesebbet (hogy ne akarjanak tőle kölcsön kérni). De családi ebédnél vagy egy haveri kocsmázás simán elmondja mindenki hogy mennyit keres, meg is lehet kérdezni de mondják is maguktól.
Ezért nekem teljesen szokványos, hogy ha valaki tudatja, hogy mennyit, esetleg többet keres mint én, és engem nem szokott zavarni. Annyit szoktam mondani, hogy "jó neked". Nekem tök furi, hogy ahol most élek mindenki hét pecsétes titokként kezeli hogy mennyit keres, és sajnos kezdem is felvenni ezt a szokást. Mikor kevesebbet kerestem még nem titkoltam, de most hogy már sokat én sem szeretem mondani.
Jah, van. Nem rontja el a kedvem. Amúgy 25-30 ezer forinttal keres többet és nagyob büszke hogy ő annak ellenére le tud hagyni hogy nekem diplomám van neki meg csak érettségije és hogy lássam nem is kell a diploma. Csak neki ez 12 órában műszakpótlékkal és túlórával jön össze, de az mindegy. Általában megdicsérem, legyen büszke. Leszrom.
Amúgy meg mindig van a világon aki többet keres nálad. Sőt olyan is van aki semmi munkával fiatalabban. Most akkor legyen örökké rossz kedvünk emiatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!