Miért szorongok minden nagyobb döntés előtt és után?
Akármikoly bármilyen döntést kell hoznom, mindig igyekszem objektíven körül járni a döntés pozitív és negatív következményeit, de mindig nagyon nehezen hozok döntést. Ezen felül, amikor már eldöntöttem valamit, utána is sokáig szorongok és rágom magam, hogy jól döntöttem-e, van, hogy meggondolom magam és emiatt nem egy konfliktusom volt már a családdal.
Más is érez így? Mit szoktatok tenni?
Legalább van felelősségérzésed.
Ami nehézség ebben, hogy vélhetően nehezen hozod meg azt az ezerszer átrágott döntést, de legalább átrágod.
Az jó, ha mérlegelsz döntés előtt, az is rendben van, hogy a döntés meghozatala után egy ideig gondolkodsz, helyesen döntöttél-e... A probléma ott van, hogy az utólagos elemzés okozta kétség benned túl nagy, eltolódik a hangsúly a bizonytalanság felé és kényszeressé válik ez a folyamat.
Ez a része már nem normális, arra enged következtetni, hogy valami nincs rendben az önértékeléseddel...
Igen, ott lehet valami. Rendszeresen elbizonytalanodom döntés után, leginkább, hogy tényleg akarom-e azt a változást, ami mellett döntöttem. Elég sokszor előfordul az is, hogy hagyom, hogy mások döntsenek helyettem.
Sajnos emiatt nagyon sokszor kerülök konfliktusba a családdal.
Hogy lehet ezen javítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!