Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A melegek másban is nőiesek-e,...

X0 kérdése:

A melegek másban is nőiesek-e, a leszbikusok másban is férfiasak-e?

Figyelt kérdés
Ugye a melegek szexuális ízlése nőies, a leszbikusoké férfias. Másban is nőiesebbek/férfiasabbak mint az ellenkező nemhez vonzódók? Például sok meleg arca nőies, sok leszbikus arca férfias, elég megnézni Alan Turinget például. A kérdésem a személyiségükre vonatkozik. Például a melegek kiskorukban jobban szerettek-e volna inkább babázni mint vasúttal játszani? A leszbikusok meg fordítva? Ezt ugye pontosan nem lehet mérni, mert a gyerek csak olyan játékkal játszik amit kap, tehát ha nincs játékbabája nem játszik vele, ha nincs kisvonata nem játszik vele, hanem azzal játszik ami van: fiú a fiús, lány a lányos játékkal. A nyelvi feladatokban a nők jobbak, a matematikaiakban a férfiak, viszont kimutatták hogy ez csak megszokás, hogy a matematikát férfiasnak gondolják: egyes típusú matematikai feladatokban a nők jobbak, a másakban a férfiak, nyilván másik agyterület felelős érte, mivel a matematikával foglalkozók többsége férfi, a feladatok is inkább férfiaknak valóak, ezért jött ki hogy a férfiak jobbak matematikából. A weben le volt írva milyen típusú feladatok, talán egy éve se volt hogy láttam, később próbáltam megkeresni, de már nem találtam, még meg is kérdeztem hogy valaki tudja-e hol van ez, de nem tudták, talán épp itt kérdeztem. Kimutatták hogy műszaki tudományokból is ugyanolyan a kislányok érdeklődése mint a kisfiúké, mondjuk egyes elektromos dolgok szétszedése a felépítésének, kapcsolásának megnézése, de lehet egy zár működése is. Tehát valami másban van különbség? Esetleg a melegek jobban szeretik-e a hagyományosan nőinek tartott állásokat, a leszbikusok a férfiasnak tartottakat? Köszi.

aug. 11. 21:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább azt mondanám, hogy ők azok, akiken észre is veszed, hogy melegek, akkor is, ha nem mondják. De sok meleg férfi egyáltalán nem ebbe a típusba tartozik.

A kamasz fiam egy fiúval jár éppen, most én nem tudom, hogy meleg-e, vagy biszex, de mindegy is. Sosem volt lányos fiú, kiskorában is a fiúkkal játszott, autózott, épített, a kézírása is mindig az a tipikus pasis macskakaparás volt. A hobbijai is olyanok, amiket általában főleg fiúk, férfiak űznek (airsoft, motor, programozás), viselkedésre is pont olyan, mint egy átlag kamasz fiú, rendetlen, idétlen humora van, és büszke rá, ha hangosan böfög 😅 Amúgy egy értelmes gyerek 😄 De senki nem mondaná rá azt, hogy lányos. Mondjuk a fociban mindig is béna volt, nem is érdekelte soha, de asszem ez azért nem annyira kirívó dolog.

aug. 11. 22:17
 2/8 anonim ***** válasza:

"a gyerek csak olyan játékkal játszik amit kap, tehát ha nincs játékbabája nem játszik vele, ha nincs kisvonata nem játszik vele, hanem azzal játszik ami van: fiú a fiús, lány a lányos játékkal"

Transzneműként azért ezt cáfolnám :) Nem voltam hajlandó játszani a babákkal, rózsaszín pónilovakkal, hiába csak llyen játékaim voltak. Inkább osszetoltam székeket akadálypályának, papírgalacsinokat gurigattam rajtuk, a kezemből formáltam pisztolyt lovoldozni, tévé távirányítóval játszottam űrhajós muszerfalasat, meg aztán végül az ovibol loptam magamnak matchboxot

aug. 11. 22:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Persze erre nem vagyok büszke, de nem vettek nekem fiús játékot...
aug. 11. 22:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, ez egyénenként változó. Én meleg férfi vagyok, és nekem a személyiségben is sok a nőies vonás. Gyerekként, bár nem babáztam, de nem is játszottam kisautókkal, játékpisztollyal, helyette főleg játékállataim voltak, rajzoltam, színeztem, hajtogattam, ilyesmik. A foci sem érdekelt, jobban szerettem röplabdázni. Műszaki érzékem nulla, ami tehetségem van, az inkább művészi vonal, pl. elég jó vagyok zenében, fotózásban. A motorozás egyáltalán nem érdekel, az autó is csak annyiban, hogy hasznos közlekedési eszköz, de sofőrként se vagyok túl jó, tolatás, parkolás nehezen megy. A tulajdonságaim se éppen férfiasak, nem vagyok határozott, se magabiztos, inkább érzékeny, befelé forduló, és az érzelmi oldalam erősebb, nem az értelmi. Szóval nálam a személyiségen is meglátszik a másság, de ez nem feltétlenül van minden melegnél így.
aug. 11. 22:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Rám azt mondta egy ismerősöm, hogy egyáltalán nem látszik rajtam, hogy meleg vagyok. De ez minden embernél más és más.
aug. 12. 04:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Leszbikus vagyok. Külsőleg sem vagyok egy férfias jelenség, egyszerűen csak ilyen póló farmeres tipus amilyet heterok között is látsz. Gyerekkoromban két fiú testvér mellett bőven tudtam volna fius játékokkal játszani,ha akarok de inkább macikkal meg kirakosokkal jatszottam. Korán megtanultam olvasni is. Babázni nem szerettem,egy babát fogadtam el kizárólag de az ilyen plüssös volt és sose jatszottam vele semmilyen anyáskodós játékot

29/n

aug. 12. 09:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, gondoltam hogy egyén függő, arra voltam kíváncsi, hogy például melegeknél a lányos játékok gyakoribbak-e mint nálunk hidegeknél. mindet hasznosnak jelöltem. Nekem volt női fizikaprofesszorom és matematikaprofesszorom is, az ikertestvére nem ment férjhez, de neki gyereke is volt, sok női informatikai tudományok doktorát is ismerek. Engem csak a fémépítő játék meg a kisvonat érdekelt, a katonák nem, az autók se nagyon, ha babázni kellett volna felesleges időtöltés, munka lett volna nekem amiért nem is fizetnek.
aug. 12. 10:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is meleg férfi vagyok és gyerekkoromban imádtam babázni! A kedvenc játékom volt a babázás, meg a papás-mamás. :) Kinézetre inkább férfias vagyok, de nem az extrém férfias, kemény alfahím típus, csak ilyen átlagosan férfias. Nincsenek nőies mozdulataim meg nőies hanghordozásom sem, nem affektálok. A lelkem viszont nőies, a legtöbb nő azt mondja rólam, hogy női lelkem van. Érzékeny, lelki alkat vagyok, magas érzelmi intelligenciával, de kifelé tudok kemény és határozott is lenni. Szóval gyerekkoromban sokat babáztam, van egy húgom, neki voltak babái. Szerettem még játékból főzőcskézni, meg sokat olvastam, rajzoltam, színeztem, fogócskáztam, bújócskáztam, sokat bicikliztem, plüssállatokkal játszottam, gondoztam őket, etettem őket, de nem szerettem pl. matchboxozni, vonatozni, az ilyen harcolós-verekedős játékokat sem szerettem, nem szerettem katonákkal játszani, meg fegyverekkel, puskákkal sem. Ezek az ilyen erőszakos, fiús játékok nem jöttek be soha. Inkább a lányos játékokat szerettem. Az autók gyerekként sem érdekeltek meg most sem, a foci és a sportok úgy általánosságban ugyanez. A foci rettenetesen nem érdekel. Sportot csak a pasik miatt nézek, azt is ritkán, pl. műugrás, úszás, ilyesmi. A nyelvi feladatokban jobb vagyok, könnyedén kommunikálok másokkal, matematikából nagyon gyenge. Műszaki- és technikai dolgokban rettenetesen béna vagyok. Semmi műszaki érzékem nincs. Barkácsolgatni azt szeretek (vagyis csak szeretNÉK, ha lenne hozzá érzékem), de kicsit béna vagyok abban is és bármit barkácsolok, bármibe beleélem magam, sose olyan lesz a végeredmény, mint az elképzelés a fejemben. :) A foglalkozásom nagyon nőies, a kézírásom szintén nőies. Szépen írok kézzel, mindenki azt hiszi a kézírásomra, hogy női írás. Azt hiszem valahogy úgy lehetne összefoglalni az egészet, hogy aki meglát, az kívülről egy teljesen férfias megjelenésű és viselkedésű férfit lát, aki megismer az viszont inkább egy gyengédebb, odafigyelőbb, gondoskodó típusú, "nőiesebb" érdeklődési körű (gyermeknevelés, sütés-főzés, házimunka, kertészkedés, ház szépítgetés stb.) férfit ismer meg.
aug. 12. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!