Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kit mentenél meg? Szigorú...

Kit mentenél meg? Szigorú tanárt, harmonikást, vagy lelkészt?

Figyelt kérdés
2024. aug. 7. 13:05
1 2 3 4
 21/38 Metionin ***** válasza:
87%
#19. Igen, az a vonatos és a hasonlók emiatt hülyeség, mert mindig ki van emelve valami tök felesleges tulajdonság, pl. hogy gyerek meg vannak gyerekei, foglalkozás, pedig az valójában nem lenne lényeges. A lényeg az lenne, hogy melyiket lehet a legnagyobb valószínűséggel megmenteni, anélkül, hogy te meghalj, ahhoz meg kellenének a körülmények. Egy időben kedvelt állásinterjú kérdések voltak az ehhez hasonlók, herótom van tőlük.
2024. aug. 7. 13:33
 22/38 anonim ***** válasza:
Egyiket se
2024. aug. 7. 13:45
 23/38 anonim ***** válasza:
86%

Ennek az a protokollja, hogy egy kárhelyen ha mentendő személy van, méregelni kell, hogy ki az, akinek az élettel összeegyeztethetetlen sérülése van, ki van nagyobb, netán életveszélyben, ki az, akinek látványos (és hangoskodó) az állapota, de simán túléli. És a sérülteket a megfelelő sorrendben mentjük, ha nincs elég eszköz és ember a kárhelyen.

Tűzesetnél, ha van mentendő személy, akkor mindenkit ki kell hozni. Egy eszméletlen személy nem számít még halottnak akkor sem, ha nincs pulzusa, mert lehet, hogy újraéleszthető.

DE! Egy akár műszaki mentésnél, akár tűzesetnél ilyenekre nincs sem idő és nem is etikus, hogy ki az aki "rossz ember", vagy "cigány" vagy akármi. Az emberélet, az emberélet, mindenkit menteni kell. Balesetnél is, az okozót is.

üdv

egy tűzoltó

2024. aug. 7. 13:45
 24/38 anonim ***** válasza:
92%
23-mas válaszoló vagyok, még annyit, hogy konkrétan tilos is bárki felett ítélkezni, az emberélet egyformán értékes és fontos akkor is, ha egy gyilkosról, egy ártatlan nagymamáról vagy egy csecsemőről is van szó.
2024. aug. 7. 13:47
 25/38 anonim ***** válasza:
A szigorú tanárt menteném ki, mert én is tanár vagyok.
2024. aug. 7. 14:02
 26/38 Psycho ***** válasza:

Tehát adott 3 ember, aki a maga módján rám akart erőltetni valami olyat, amit én nem akartam, nem is kértem, és nem is fogadták el, hogy nekem arra nincs szükségem - sőt, még jobban csapatták a mantrát.

Ezek után most meg ott esedeznek a segítségemért.

Nem tudom mi a szituáció, amiben benne vannak (nincs leírva, hogy életveszély áll fenn), ergo a döntésem az lenne, hogy egyiket sem.

Legfeljebb magamat.

2024. aug. 7. 14:13
 27/38 anonim ***** válasza:
Mindhármat.
2024. aug. 7. 14:17
 28/38 A kérdező kommentje:
A 28-as nem tudja olvasni a komikat, hogy CSAK EGYET LEHET MEGMENTENI!
2024. aug. 7. 14:22
 29/38 anonim ***** válasza:
0%
Tanárt, ő a leghasznosabb.
2024. aug. 7. 14:49
 30/38 anonim ***** válasza:
87%
De hát te írtad a 28-as választ. 😂 Ezekszerint te sem tudsz olvasni.
2024. aug. 7. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!