Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan fejleszthetném magam...

Hogyan fejleszthetném magam ilyen téren?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva néha besokalok az emberektől, mert a munkahelyen például nekem kell állandóan 3-4 ember helyett dolgozni.

Emiatt nem halad a magánéletem se, és állandóan füllentenem kell, hogy miért nincs kedvem menni sehova itt gondolok, arra (buli, sport, tanulás).

Szeretnék változtatni, ami a kitartást illeti.

Meg szeretnék kiállni az emberekkel szemben is, hogy megvédhessem a saját elveim, véleményem.

Hogyan kezdjem el?

2024. aug. 7. 09:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg kellene tanulnod nemet mondani és határokat húzni. Nem minden feladat a tiéd, nem fizetnek ki érte, sőt, ami a legrosszabb, hogy általában azokat, akik munkáját végzed még kevésbé ismernek el és sokan nem is szeretnek (kmmm-kmmm, személyes tapasztalat - sokkal szigorúbban állok én is a munkához és ennek mások nem örülnek).

Amiket hallottam erre az a coach, nekünk a munkahelyen volt is erre tréningünk. Viszont szerintem ennél sokkal érdekesebb lehet rájönnöd arra, hogy miért dolgozol ennyit, miért fontos neked ennyire a munka (ezzel szeretnéd validálni magad?), miért szeretnél ennyire túlteljesíteni (megfelelési kényszer?), miért érzed, hogy neked kell mindent megcsinálni, ami másnak nem fontos (áldozatszerep?). Ezek mind tippek - nyilván azok, amik az enyémek, ha te nem így érzed, akkor ne vedd magadra -, de ha ezeket megoldod, akkor szerintem a munka kapcsán is egyenesbe tudsz jönni és az életedben meg tudod találni az egyensúlyt. Egyébként ezekben tud neked segíteni egy jó pszichológus, keress valakit, aki szimpatikus neked, akiben meg tudsz bízni és mehet az önfejlesztés!

Sok sikert!

2024. aug. 7. 15:53
 2/3 Senior Séf ***** válasza:
Fogadd el, hogy nem szerethet mindenki. Ne is hadakozz ennek érdekében, hanem ahogy előttem - nagyon okosan - kifejtették, tanulj meg nemet mondani.
2024. aug. 8. 15:55
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek az előttem szólóval.

Meg kell tanulni határokat húzni, és azok alapján nemet mondani. Tapasztalat, hogy minél inkább halogatod ezt, minél inkább átveszed a többiek feladatát, annál nehezebb is lesz ebből kitörni, és ők annál inkább természetesnek fogják venni, hogy majd helyettük dolgozol, hogy mindent szó nélkül tűrsz.

Tudom, nehéz ezen átlendülni, de nem lehetetlen.

2024. aug. 8. 16:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!