Ami érzékenyebb ember az miért születik le egy ilyen ragadozók által lakott világba? Mi a célja, rendeltetése? Csak egy áldozat? Hogy nem szelektálódott ki már évezredekkel ezelőtt?
Az érzékenység az érzelmekre és ingerekre való ráhangolódás szempontjából bizonyos helyzetekben előnyös lehet. Az erősen érzékeny egyének nagyobb empátiával, kreativitással és intuícióval rendelkezhetnek, ami előnyös lehet a szociális interakciókban, a problémamegoldásban és az általános jólétben. Ezenkívül az érzékenység olyan tulajdonság, amelyet valószínűleg genetikai, környezeti és fejlődési tényezők kombinációja befolyásol, nem pedig egy egyszerű tulajdonság, ami természetesen kiválasztható az emberiségből.
Azt is fontos figyelembe venni, hogy az evolúció nem feltétlenül részesít előnyben egy adott tulajdonságot a másikkal szemben. A különböző tulajdonságok és jellemvonások más és más környezetben és kontextusban akár még előnyt is jelenthetnek. Ami az egyik helyzetben hátránynak tekinthető, az egy másikban előnyös lehet. Ezért a rendkívüli érzékenység nem feltétlenül olyan tulajdonság, amely természetesen kiválasztódik az emberiségből, mivel lehetnek pozitív és negatív aspektusai, amelyek hozzájárulnak az emberi viselkedés és tapasztalat sokféleségéhez és összetettségéhez.
33
Igen, a gond itt van, hogy hasznosnak minősültek mert kihasználták őket ami ugye segítette az egész faj túlélését. Az altruizmusuk, empátiájuk és békésségük akadályozta meg a faj totális megsemmisülését, önmaga kiirtását.
De végérvényben én arra jutottam, hogy a többi aki rajta van a pszichopátia spektrumán egyáltalán nem érdemlik meg ezt a szívességet ezért a legjobb megoldás az lenne, ha ezen emberek önként feladnák a szaporodást, így a fékek is megszűnnének és végre kiirthatná önmagát ez az amúgy rendkívül kártékony és nárcisztikus faj.
Az érzékenység árnyoldala a túlérzékenység, a diszfunkcionálás, a pszichiátriai betegségek és ha nem kezelik akkor a lejtő.
"így a fékek is megszűnnének és végre kiirthatná önmagát ez az amúgy rendkívül kártékony és nárcisztikus faj"
Folyamatosan irtja, még most jön majd a java, de az ostobaságot jobb kiirtási tényezőnek tartom mivel a hülye ember önmagára is veszélyes ember.
A Kérdező 34-es hozzászólásához: Az az ideális állapot, amikor - az egyszerűség kedvéért vegyük két pólusúra az embereket, érzékenyek és arcátlanul nyomulósak (bár ennél ezerszer árnyaltabb a kép) - kb. egyensúlyban van az adott rendszerben a két különböző viselkedési forma.
Ha nem lennének bevállalós, rámenős, mindenkin átgázolós, nárcisztikus, stb. egyének, akkor azok a felfedezők, uralkodók, tudósok, stb. sem lettek volna, akik pontosan ezekből a jellemvonásokból adódóan fedeztek fel valamit, vagy hódították meg a fél világot, igaz, sokszor lerombolva mindent maguk körül. Igen, emberileg, viselkedésük szempontjából egy empatikus úgy gondolja, ezek vadállatok, csak ártani tudnak. Valóban rengeteg embert tesznek tönkre a környezetükben, mert semmi más nem érdeklő őket, csak a hódítás, a hatalom, a pénz. Viszont nélkülük nem menne előre a világ, mert a hódítás, a traumák, a leigázások, stb. veszik rá a világot a változásra, változtatásra.
“ Durva példákat hoztál. Én már attól érzékeny vagyok ha valaki kiabál, veszekedik, kulturált vita helyett válogatlan szavakat fröcsög a másikra.”
Igen, engem is megvisel az olyan ha személyeskedni kezdenek mert képtelenek elviselni, hogy más véleményen vagy. Sőt gyűlölnek. És az emberek 90%-a ilyen, tehát legtöbb helyen már alapból magas a stressz szintem, alapból nem éri megjelennem. Leereszkedni arra a szintre meg nem akarok mert ha fel kell adnod önmagad akkor mi értelme az egésznek? M
Főleg “alfa férfiak” között jellemző ez a fajta kóstolgatás, ha megérzik, hogy konfliktuskerülő “gyenge” vagy akkor vérszemet kapnak és folyamat rád szállnak.
Tehát emiatt folyamat színészkednem kell, hogy milyen kemény és érzéktelen vagyok,csak azért, hogy békén hagyjanak. Na de már ezért sem éri meg sehová sem menni mert nem lehetek önmagam, le kellene mennem ösztönlény állatba mindig amit utálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!