Ami érzékenyebb ember az miért születik le egy ilyen ragadozók által lakott világba? Mi a célja, rendeltetése? Csak egy áldozat? Hogy nem szelektálódott ki már évezredekkel ezelőtt?
Vannak akik megelőzik a saját korukat, ez ilyen egyszerű!
Ők többet szenvednek mások ostobaságától és valószínűleg magányosak.
A konfliktuskeresők is gyenge önértékelésűek. Azért keresik a konfliktusokat, hogy igazolják önmagukat.
Az érzékenyek pedig azért érzékenyek, mert belül hiányzik belőlük az a stabil meggyőződés az önértékelésükkel kapcsolatban, ami egy kiegyensúlyozott önbizalmat adna nekik. Ez is az alacsony önértékelés egyik fajtája, csak más beállítottságú embereknél másképp mutatkozik meg.
Az érzékeny emberek persze, hogy ragadozónak látják a stabil önértékeléssel rendelkezőket, de emellett az ő fókuszuk valóban az érzéketlenebb embereket veszi észre, és ez még pluszban rátesz arra, hogy még vadabbnak lássák a világot.
Az érzékeny emberek semmiféle más rezgésszinten nem működnek...
Az érzékenység teljesen független az önértékeléstől.
Lehetek én úgy jóban magammal hogy közben érzékeny vagyok.
23
Egyet kell értenem.
Például ha megvisel ha látok egy állatot amint kínozzák. Vagy egy kisgyereket amint szülei abúzálják.
Vagy amint szétlövik a civileket a háborúban.
Mások ezt természetesnek veszik. De engem jobban megvisel. Ettől még nem érzem magam kevesebbnek, sőt sok esetben többnek, emberibbnek érzem magam.
"Például ha megvisel ha látok egy állatot amint kínozzák. Vagy egy kisgyereket amint szülei abúzálják. Vagy amint szétlövik a civileket a háborúban."
Durva példákat hoztál. Én már attól érzékeny vagyok ha valaki kiabál, veszekedik, kulturált vita helyett válogatlan szavakat fröcsög a másikra.
Menekülök is onnan, az ilyenekkel nem érdemes vitatkozni.
Nem olvastam el a válaszokat, úgy írom most a sajátom. Én szuperérzékeny vagyok, ráadásul introvertált, sok mindenre máshogy reagálok, mint az extrovertált, nem érzékeny emberek. Sokszor átok ebben a mai világban, de meg kell tanulni elfogadni, mert változtatni nem lehet rajta. Az ember ilyennek születik, nem változtathatja meg ebből a szempontból önmagát, csupán erősítheti és az önismeretét mélyítheti, hogy egyszerűbb legyen kezelni önmagát és a körülvevő világot.
Megvannak a szuper képességeink, amiket ki kell használni. Van erről nagyon jó könyv is, a Szuperérzékenyek kézikönyve, nagyon jól megértheti magát az ember, miért olyan, amilyen.
Abban olvastam és talán nagyon igaz, hogy vannak az egocentrikus, rámenős, szinte gondolkodás nélkül cselekvő, határozott, ellentmondást nem tűrő, stb. emberek, ők azok, akik régen és most is a hatalom közelébe jutottak, vezetőkké váltak, vagy konkrétan uralkodók voltak.
És vannak a "bölcsek", a tanácsadók, a higgadtak, megfontoltak, akik visszafogják a hirtelen rossz döntéseket, melyeket az előzőek hoznak. Tanácsokat adnak, előrelátók, a megérzéseikre sokszor támaszkodnak, szóval kiegyensúlyozzák az előbb említett embertípust.
Manapság érzésem szerint egy kissé megbillent az egyensúly, a mai világ nagy nyertesei a nyomulós, ellentmondást nem tűrő, populista, erőszakos, nárcisztikus jellemvonásokkal rendelkező emberek. Meg lesz majd ennek a böjtje, mert ők azok, akikon önmagukon, a hatalmon és a pénzen kívül senki és semmi nem érdekel.
10
Érzékeny ember az, aki nem tud válaszolni egy egyszerű kérdésre?
"vannak az egocentrikus, rámenős, szinte gondolkodás nélkül cselekvő, határozott, ellentmondást nem tűrő, stb. emberek"
"És vannak a "bölcsek", a tanácsadók, a higgadtak, megfontoltak, akik visszafogják a hirtelen rossz döntéseket, melyeket az előzőek hoznak."
Akkor ez a jó és a rossz harcáról szól, így is felfoghatjuk nemde?
Ez jó kérdés:
1, "Ember embernek farkasa" (Plautus);
2, Vannak az extrovertáltal, meg az introvertáltak és a vegyesek. A különbözőség ebből adódik részben. Mindegyik viszi előre valamilyen szinte előre a világot, csak a megoldási módjaik más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!