Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Könnyen pótolható munkakörben...

Könnyen pótolható munkakörben mi értelme erőltetni a 90 napos felmondási időt? portás takarító esetében is?

Figyelt kérdés

Állami hely, egységesen 90 nap a felmondási idő. mindenkinek. A főosztályvezetőnek is, meg a sor végén a portásnak is.és nem is térnek el tőle.

Kérdésem: egy nagyon könnyen pótolható ember esetében (pl portás) mi értelme hogy menni akar, fel akar mondani, és lenne is a helyére új ember napokon belül, de még 90 napot a székéhez kötjük?

2024. aug. 1. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
90 nap?? Nem 30?
2024. aug. 1. 14:10
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Mert ugrik a támogatás.
2024. aug. 1. 14:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Jogos a kérdés.
2024. aug. 1. 14:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Mert állami, azért. Merev, bürokratikus és mert gombokkal fizetnek, nem pénzel, tehát nem akasztanak könnyen másik embert, max vm keleti régiós mucsai helyre, ahol más meló nincs.
2024. aug. 1. 14:33
 5/7 Katona Dius ***** válasza:
1-es alapjáraton a törvény 30 napot ír elő, módosítva, hogy plusszolódik x eltöltött év után x nappal. De amennyiben van kollektív szerződés, ott eltérhetnek a törvénytől. Így lehet, hogy 30 nap helyett 90 a felmondási, vagy 3 hónap próbaidő helyett 4-6 hónap próbaidőt kötnek ki.
2024. aug. 1. 16:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés megint csak provokáció volt, a kérdezőt azóta már tiltották (a kérdéseit valamiért mégsem törlik). Feleslegesen válaszoltok már rá.
2024. aug. 1. 16:21
 7/7 anonim válasza:

nos

lehet vannak cégek akik találnak embert,de nem mindegyik

pl ahol anyum dolgozik nagyon nehezen találnak embert

én voltam csomagolóanyag gyártó cégnél,állandóan a norma norma szöveg ment.végül nem volt munka mert kipörgettük és kirugtak.pár évre rá találkoztam egyik targoncással aki kérdezte hogy visszamegyek-e.mondom nem.

voltam két helyen takarítani.egyik helyen sem örült a fönököm mikor eljöttem.az egyik helyen azt találta ki a főnök hogy a próbaidő 1 hónap de eljöttem így kevesebben maradtak.a másik helyen azt akarta a főnök hogy maradjak még egy hónapot mikor a felmondási idő egy hónap.

nem értem mire jó ez de soha nem is fogom megérteni

2024. aug. 1. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!