Kihasználnál másokat, hogy elérd a céljaidat?
A környékünkön nagyon meleg van. Sokan szeretnének klímát. Én klímaszerelő vagyok és kihasználom a helyzetüket, pénzért szerelek fel nekik klímát. Ebből a pénzből élek és nyaralok, családot tartok el, ezek a céljaim. Szóval én kihasználom őket, a céljain elérése érdekében. De ez csak egy példa volt.
Nem mindegy, hogyan használunk ki valakit.
Aki rossz klímákat szerel be, az saját magával cseszik ki, mert terjedni fog a rossz híre.
Ennyi erővel jobb, ha az ember jól dolgozik, de jóval magasabb áron. Persze akkor is szidhatják, hogy milyen drága, de mivel jó a munka, így elnézik.
Nem, túlzottan erős is az igazságérzetem, meg túlságosan egyenes, becsületes vagyok. Néha talán balek szinten is.
Plusz, nagyon hamar ki is tudódna, ha valakivel ilyen okból, célból lennék jóban, mert valami hihetetlen mód nem tudok hazudni.
Kérdés, kinek mi számít kihasználásnak, mert vannak olyan spéci esetek, amikről megoszlanak a vélemények. Pl. kihasználás-e az, ha vki tudatlanul meghirdet egy terméket egy viszonteladó felületen 200 Ft-ért, amiről tudom, hogy sokkal többet ér (mert olyan a márkája, mert olyan anyaga, mert antik stb.)... és egy szó nélkül megveszem tőle, nem pedig ráírok, hogy "figyelj, ezért sokkal többet is elkérhetnél". Én ilyet simán megtennék, hogy egy só nélkül megveszem, és örülök utána a jó dealnek. Más szerint meg alja dolog lenne.
Durva mértékben én nem használtam ki senkit életemben, de ilyen apróbb dolgokban valószínűleg már használtam ki embert és fogok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!