Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondok túl sokat?

Miért mondok túl sokat?

Figyelt kérdés
Nemrég lettek barátaim. És nekem nagyon sokáig nem voltak, kb 8 évig. És most hogy vannak, nagyon sokat beszélek. Ami önmagában még nem is lenne annyira probléma, de nagyon sok mindent osztok meg magamról. És ez nekem nagyon nem tetszik, hogy ennyit mesélek. De nem tudok mit csinálni. Nem tanultam meg hogy kell barátokkal "ismerkedni" vagy egyáltalán lenni. És félek hogy ezeket akár később ellenem is fordíthatják. Hogy kell nem elmondani a dolgaidat másoknak?

júl. 30. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy érted, hogy "hogy kell nem elmondani a dolgaidat másoknak? Kérdeznek, vagy csak úgy eszedbe jut és elmondod?
júl. 30. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Húzd meg a határaidat, azért csak érzed, hogy mi az, amiről még nem kéne beszélni, csak ha valakivel már annyira bizalmas lesz a kapcsolatod. Ha máshogy nem megy, előre gondold át, hogy mit nem akarsz velük megosztani.

Arra is érdemes figyelni, hogy ne csak te beszélj, legyen arányos a beszélgetés, kérdezz, figyelj.

júl. 30. 19:46
 3/7 A kérdező kommentje:
1# hát valamikor kérdeznek és akkor eszembe jut még sok más dolog és elkezdek fecsegni, ez talán a legjellemzőbb :(
júl. 30. 20:34
 4/7 A kérdező kommentje:
2# ez hogy előre gondoljam át mit nem szeretnék elmondani, olyan lehetetlennek tűnik, mivel a beszélgetés mindig máshogy alakul és előre nem igazán lehet megtervezni. Vagy csak nekem nem menne.=⁠_⁠=
júl. 30. 20:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Természetesen nem úgy értettem, hogy az egész beszélgetést gondold át, de össze tudod gyűjteni, hogy milyen témákról nem akarsz velük beszélni és akkor talán élőben is tudatosabban tudod kezelni ezeket és nem utólag bánod meg.
júl. 30. 21:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Csak arra válaszolj, amit kérdeznek és te is tedd fel nekik azt, amit ők. Ha pedig mesélni akarsz, gondold meg hogy biztos meg akarod-e osztani
júl. 30. 22:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Új helyzet ez most (nem ítélkezem miatta, ne érts félre), így még nem érzékeled (esetlegesen) kellően a határokat. Ha kérdeznek, arra válaszolj, ne csapongj közben, majd utána kérdezd meg tőlük is azt (amennyiben releváns), vagy pedig olyant, ami témába vág. Ha nagyon mesélni szeretnél inkább, előtte gondold át, valóban jó ötlet-e megosztani azt ott és akkor.
aug. 2. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!